torstai 2. tammikuuta 2014

Tahmeaa ja makeaa.

Arki koittaa. Eihän vielä? Onko ihan pakko? Ilmeisesti minulla ottaakin vain aikaa päästä loma -moodiin, koska nyt olisin valmis jatkamaan lomailua ja chillaamista vielä jonkun aikaa. Mutta ei, tänään starttasin työt - ja hiukan tahmealtahan se tuntui. Pelkästään jo itsensä laittamisessa oli haasteita, olin jo tottunut natural-lookiin ja työssäni pitää olla kuitenkin siistin viimeistelty. Pitäisikö kulmatkin jo nyppiä? Ja hiukset föönätä pyöröharjalla tai käyttää suoristusrautaa? Onkohan lie tahmeampaa, jos muu perhe jatkaa lomailua?

Olipa miten oli, tästä se alkaa taas. Joululomallahan tulisi ladata akut, jostain syystä pitkä ja raskas syksy tuntuu vieläkin. Onnekseni voin alkaa kohta laskemaan jo päiviä hiihtolomaani, ja muihin kivoihin asioihin. Kuten esimerkiksi PompdeLux kevätmalliston saapumiseen ja esittelyyn kotonani. Luulen, että kesälläkin tullaan meidän perheen neideillä näkemään reilusti PdL:n vaatteita. Itse taas toivoisin voivani pukea päälleni sellaisiakin vaatteita, jotka eivät ole näyttäneet tai tuntuneet hyvältä. Nimittäin tein todellakin päätöksen, ja pitkästä aikaa itsekkäimmän teon - panostin itseeni liikunnan saralla, ja aloitan tammikuussa uusissa liikuntakuvioissa. Jännää!



Savonlinnasta tuli pari juttua kotiin, ihana Marimekon tarjotin ja unikko-pussukka. Myös neidit saivat samaisesta kankaasta silmälasikotelot - kaikilla naisilla samaa kuosia. Tietenkin?! Pistäydyin myös Nopsupopsun liikkeessä ihastelemassa pipoja ja pantoja, sekä muuta valikoimaa. Kiva pieni liike olikin!


Jotain makeaa teki mieli, ja joulun jäljiltä konvehteja oli vielä melkoisesti jäljellä. Pohdin mitä voisin leipoa, ja mieleeni tuli Melinan Geishakakun ohje. Tähän kakkuun sujahti helposti aikamoinen määrä Geishasuklaata - ja maistui muuten hyvältä kylmän maidon kanssa! Suosittelen kokeilemaan, mikäli on jäänyt konvehteja jäljelle. Toimii varmasti samoin yhtälailla Fazerinan tai miksei Fazerin sinisenkin kanssa. 

Geishakakku

200g voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl kermaa / maitoa
3rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
200-250g Geisha-suklaata

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivat aineet ja kerma.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka. Täytä vuoroitellen taikinaseoksella ja isoilla Geishapaloilla. Paista 175 asteessa n.45 minuuttia. Halutessasi voit kaataa jäähtyneen kakun päälle sulatettua Geisha-suklaata.


Herkkua! Uskotko?

4 kommenttia:

  1. Oi munkin pitäis taas tehä tota kakkua, sen on kyllä hyvää! Kivalta kuulostaa sun liikuntapäätös, mitä ikinä onkaan :). Munkin pitäis nyt alottaa aktiivisempi lenkkeily mutta ainakin toistaseks se on alkanu hyvin huonosti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappasin kakusta suoraan reilut puolet pakkaseen, ettei tulis vaan herkuteltua.. ;) Hyvä tapa laittaa suklaat kiertoon :)))

      Poista
  2. Mä kanssa odottelen kovasti jo Pompin kevätmallistoa! Ja nam, miltä tuo kakku kuulostaa ja näyttää:P Se ei voi olla muuta kuin herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin täälläkin odotellaan :) Ja tuo kakku on hyvää, suosittelen kokeilemaan :)

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3