torstai 16. tammikuuta 2014

Matot vai ei?

Olenkohan koskaan mahtanut mainita, että koiranpennun tulon yhteydessä teimme kotonamme muutamia muutoksia sisustuksessa. Olen aina tykännyt pehmeistä matoista jalkojeni alla, ja esimerkiksi olohuoneessa nukkamatot ovat ehdottomasti kuuluneet sisustukseemme. Olohuoneessa pääsääntöisesti olen pitänyt valkoista linjaa matoissa, mutta fiiliksen ja kevät/kesävuodenaikoina olen monesti nostanut myös limenvihreät matot olohuoneeseen. Sattumalta rakastan limenvihreää sävyä erityisen paljon, ja jännästi kotoamme löytyy esimerkiksi Marimekon Iltavilli kuosia vihreänä, kyllä juuri sitä lehmäkuosia, monella eri tavalla: tauluissa kesäisin, keittiön pöydän tabletteina, kahvikuppeina, lautasena, kulhona, servetteinä..

Kuitenkin palaten siihen mattoasiaan, otimme koiranpennun saapumisen yhteydessä matot pois olohuoneesta, jottei tulisi vahinkoja pennun kanssa. Lähinnä mielessä oli ensimmäisenä pissa- ja kakkajutut - yhdistelmä valkoisen maton kanssa olisi varmasti ollut haastava. Päätös todettiin aika hyväksi, koska jo pelkästään makuuhuoneemme nukkamatot olivat alussa koetuksella ja enemmän tai vähemmän maton nukat Zorron suupielissä. Loput matot keittiössä ja eteisessä saivat jäädä paikalleen, periaatteena oli että voisimme samalla hyvällä syyllä uusia nämä matot kun pentu tarpeeksi iso ja sisäsiisti. Oi miksi mattojen hankkiminen onkin niin vaikeaa? Toisaalta on niiden säilyttäminenkin yllättävän vaikeaa, kun isot matot vievät melkoisesti tilaa varastoidakin..

Nyt Zorro on suhteellisen sisäsiisti, hiukan päivistä vaihdellen, niin mieleen on hiipinyt mattojen laittaminen takaisin lattialle jo pelkästään sisustuksellisista syistä. Mahtaako olla liian aikaista? Ja nämä mattoajatukset ovat ennättäneet hypätä aivan uudelle tasolle, mielessä ovat nimittäin käyneet jo uudet matotkin! Uusien mattojen hankinta? Ja toisaalta osaan nauttia puhtaista, juuri pestyistä lattioista enemmän kun lattiat näkyvät. Tunnustetaan, pesen lattioita todella paljon. Enkä osaa ajatella että pelkkä imuroiminen mitenkään riittäisi. Mutta en sentään ole aivan siivoushullu, kuten edesmennyt äitini, joka kampasi mattojen hapsut tiheällä kammalla suoraan - ja varo vaan jos satuit astumaan niille kammatuille hapsuille! ;) Mutta todellakin siivoaminen on osoittunut itse asiassa helpommaksi vähemmällä mattomäärällä. Eikä kyllä ole valittamista lattialämmityksen ansioista lämpimistä lattioista jalan alla..Kuvat: kodin.com , asko.fi

Ihan vain yllättääkseni teidät, edellä muutama kuva millaisia tai minkätyyppisiä mattoja huolisin kotiini. Valittevasti kaikkia mieluisia en saanut napattua edes tänne, mutta edes vähän esimerkkiä. Eli selkeästi tummempaa linjaa. Mutta silti samalla kapinoin "vaihtomattojen" säilyttämistä vastaankin, koska jotenkin tuntuu ettei koskaan ole riittävästi sitä säilytystilaakaan. Niin ja sitten matoista voinkin hypätä keittiön puoleen - uusille keittiöntuoleille olisi myös tarvetta, ja samallahan voisi päivittää keittiönpöydänkin. Joten, olisiko paras vain rauhoittua? Ehkä nyt vain tyytyä tuttuun ja turvalliseen jo olemassaolevaan? Miksi lähteä kunnollisia vaihtamaan? Ja eikö ne valkoiset olisi kevättä varten vähän parempikin vaihtoehto kuin tummat?

Yes or no?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3