maanantai 27. tammikuuta 2014

DIY: Sängynpääty.

Pieni katsaus makuuhuoneeseemme.
Makuuhuoneemme on kokemassa uudistusta. Ensimmäinen projekti oli sängynpääty, jota on pyöritelty mielessä useamman vuoden ajan ja välillä valmiitakin vaihtoehtoja katseltu. Kuitenkin valmiiden kangaspäätyjen hinnakkuus on hiljentänyt tätä innokkuutta hankkia sängylle pääty. Nyt kuitenkin jo pidemmän tovin ajan kovasti on mielessä ollut sängynpäädyn tekeminen itse. Ja nyt se on tehty! DONE!Sängyn jalkopäädyssä meillä on kaksi jakkaraa. Viime kesänä maalasin nämä jakkarat valkoisiksi, ja näin ne sopivat paremmin kotimme värimaailmaan. Täytyy vinkata kokemuksen kautta sellainen vinkki huonekalujen maalamisesta, ettei kannata sudin kanssa sutia (jää sudin jälkiä/ valuu helpommin) vaan vaihtaa suti tallaan - nopeaa ja siistiä jälkeä! Kuitenkin sängyn jalkopäädyssä näiden jakkaroiden tilalla käytännöllisempi olisi jokin senkki tai jokin säilytystila, jonne voisi sängyltä tyynyt ja päiväpeiton laittaa säilöön. Tai mikäpä ettei päivävaatteetkin?

Nyt kuitenkin makuuhuoneen uudistus alkoi sängynpäädyn tekemisellä. Vihdoinkin. Jee! Vaikka tämä onkin todella pitkään mielessä ollut tekoasteella, niin kyllä se toteuttamisidea otti pitkän aikaa. Vaikka jälkeenpäin ihmeteltynä pohdinkin miksi ihmeessä tätä projektia on aina siirretty? Miksei aiemmin olla tartuttu härkää sarvista? Ollaanko epäilty itseämme päädyn valmistajina? Tämän päädyn valmistaminen otti aikaa tunnin verran! Tietenkin edellyttäen, että kaikki tykötarpeet oli valmiina. Kuinka helppoa ja nopeaa päädyn valmistaminen olikaan!


Päätyä varten hankimme isohkon vanerilevyn (160cmx120cm), koska halusimme päädyn olevan lattiasta alkaen haluttuun korkeuteen saakka. Vanerilevyjä olisi saanut hankittua esimerkiksi rautakaupoista, mutta vanerilevyn leikkaamispalvelu oli käytössä vain arkipäivisin - ja hinnoitteluna leikkaamiselle oli 15€. Tämä hankkimamme vanerilevyn hinta oli 20€ ja se lähti mukaan Väentupa Ry:lta Laukaasta. Vanerilevyn lisäksi hankimme Etolasta vaahtomuovipatjan, joka leikattiin haluttuun mittaan eli vanerilevyn kanssa samanmittaiseksi. Vaahtomuovipatjan hinnaksi tuli 70€. Lisäksi päällyskankaan hankimme jo aiemmin viikonloppuna Eurokankaasta, valkoista keinonahkaa, jonka hinnaksi tuli 40€. Yhteensä kustannukset tekivät siis 130€. Erikseen meiltä löytyi liimaustarvikkeita patjaa varten sekä niittipyssy, joita käytimme päätyä valmistaessa.

Kustannukset:
- vanerilevy 20€
- vaahtomuovipatja 70€
- päällyskangas 40€

Päätyä emme mitenkään kiinnittäneet seinään, vaan työnsimme päädyn seinää vasten ja lisäksi sängyn päätyyn kiinni. Kun pääty on lattiaan saakka, tuntuu se tukevalta näinkin. Kuitenkin ensimmäisenä silmään ottaa ruskea päiväpeittomme, joka lähtee ehdottomasti vaihtoon kun vain oikea vaihtoehto sattuu kohdalle. Hakusessa olisi hopea tai valkoinen päiväpeitto - nyt pidellään silmät auki. Lisäksi muutoinkin muutosta on makuuhuoneeseen tulossa, jotain hyvin mieluistakin. Jostain tulen luopumaan, ja jotain on tulossa tilalle. Siitä lisää myöhemmin.. ;)

Päädyn suhteen nyt harkinnassa on, että laittaisimmeko päätyyn vielä nappeja vai ei. Toisaalta tämä on klassisen ajaton näinkin, mutta antaisiko napit kuitenkin omaa ilmettä päätyyn? Vai meneekö silloin ilme liian romanttiseksi? Ja sopiiko ne yleensäkään "nahkan" kaveriksi?

Napit vai ei? 

3 kommenttia:

  1. Hieno sängynpääty :) Meillähän on kans ollut tää projekti ollu mielessä jo jonkun aikaa, itseasiassa matskut on hommattu jo viime keväänä, ei vaan oo saatu aikaseksi tehdä. Jospa tää teidän projekti auttas meitäkin eteenpäin :) Pitää tulla tarkemmin tutkimaan tuota miten toteutitte.

    Käys kurkkaa haaste minkä sulle annoin :)
    http://sweettasteofliving.blogspot.fi/2014/01/viiden-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Tuo on vaan niin hieno. Miettiny itekkin monesti että pitäisikö yrittää tehdä itse, ehkäpä nyt saisi aikaiseksi kun ei tartte töissä käydä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3