maanantai 6. tammikuuta 2014

Cakepops ja katsaus saunaan.


Muistatteko, kun aiemmin kerroin Lidlin leivontalöydöistäni viime marraskuussa? Vielä emme olleet ennättäneet jokaista leivontapakettia valmistamaan, joten pikkuleipurit saivat joululoman viimeisen päivän kunniaksi valmistaa Cakepopseja. Belbaken paketti piti sisällään tarvikkeet appelsiininmakuisiin Cakepopseihin, kotoa tarvitsi löytyä erikseen ainoastaan kasviöljyä, vettä, kananmuna ja voita. Paketin mukaisesti ensimmäisenä paistettiin taikina uunissa vuoassa, joka jäähtyneenä murennettiin pieneksi ja sekoitettiin voin kanssa pehmeäksi massaksi sähkövatkaimella..Sen jälkeen massa pyöritettiin tangoksi ja jaettiin samankokoisiksi osioiksi (18kpl). Neidit käyttivät joululahjana saanutta Cakepops muottia avuksi saadakseen symmetriset ja samankokoiset pallot. Sen jälkeen pallot hyppäsivät hetkeksi jääkaappiin, ja suklaan sulatus alkoi - aluksi tikun päähän suklaata ja tikku palloon kiinni ja pakkaseen. Jonka jälkeen pallo pyöräytettiin sulatetussa suklaassa ja dipattiin nonpareillehin.
Itse olen aiemmin valmistanut Cakepopseja niinsanottuina Cookie popseina, kuten viime kesänä esikoisen synttäreillä. Cookie popsit valmistuvat helposti dominokekseistä, mutta nämä kakkuversion tikkarit eivät olleetkaan niin makeita, joten helmikuisilla juniorin synttäreillä tullaan varmasti valmistamaan molempia versioita - alusta saakka itse. Ihania söpöjä tikkareita! :)

Jostain syystä ilmeisesti kevätsisustusvimma on iskenyt minuun, tai liekö se että joulukoristeet ovat saaneet kyytiä? Tänään mukaamme lähti saunaan uusi saunakiulu mustalla käsisijalla ja Jokipiin musta pellavainen laudeliina. Saunasta saa valkoiset tekstiilit väistyä mustan tieltä. Ajattelin samalla hiukan antaa teille kurkistuksen saunaamme. Kameran käyttö saunan valaistuksessa ei ollut kuitenkaan vahvuuteni..


Olisin mieluiten kuvannut ilman salamaa, mutta se näytti olevan aikamoisen haastavaa hommaa. Joten osa kuvista on otettu salaman kera, josta syystä saunan tunnelmallinen valaistus ei tule millään tavalla edukseen. Saunamme lauteet ja seinämateriaalit ovat käsitelty melko tummanpuhuviksi. Saunassamme on Iki-sähkökiuas, pyöreä sellainen. Kiukaan päällä saunabriha - hiukan vähän kivisenä kylläkin, hiukan tainnut läikkyä kivet yli vettä heittäessä. Lisäksi mieheni voittama Suomi-kiekko, joka on myös kiuaskivimateriaalia. Tietenkin mieheni halusi sen kiukaaseen esille, mitenkäs muutenkaan?


Kuvia ottaessani myös Zorro halusi ehdottomasti saunan lauteille lämmittelemään, kirjaimellisesti - saunassa nimittäin oli lämmitys jo päällä. Muutoinkin saunoessamme annan Zorronkin käydä hetken aikaa löylyissä, ja runsaasta karvapeitteestään huolimatta hyvin poju siellä tuntuu viihtyvän. Puhutaan, että saunoissa olisi saunatonttuja. Niin on meilläkin :) Olemme saaneet tämän tontun ensimmäisen talomme saunaan, ja sieltä se kulkeutui myös nykyiseen kotiimme. Saunatonttuun voisi laittaa myös erilaisia saunatuoksuja, mutta siinä käytössä tämä tonttu on ollut kyllä aika hyödyntämätön. Silmänilona lapsille taitaa pääasiassa tämä tonttu olla..
Kiukaan takaseinä on kiviseinäksi tehty, johon kivetyksen reunoilta ledvalot antavat mukavasti tunnelmaa ja juuri riittävän valaistuksen. Toki lauteiden alta löytyy erikseen myös valo, lisävaloa haluavalle. Itse tykkään tunnelmoida ledvalojen valaistuksessa. Saunassamme on myös yksi penkki halukkaalle saunojalle. Tässä voi rentoutua ja laittaa jalat pitkäksi, niskan alla pitäisi olla vielä saunatyyny?
Saunatyyny - onko sinulla sellainen?


Lopuksi vielä katsaus saunan ovelta saunaamme. Kuvia ottaessani säikähdin saunan lattialla pölyn määrää, tästä tulikin pakollinen tehtävä - saunan pesu. Ja eipä tekisi pahaa pestä ja käsitellä suojaöljyllä saunan materiaalejakaan. Saattaisin haluta vielä asteen tummempaa sävymaailmaa saunaamme, liekö mahdan tavoitella tätä menoa savusaunan tummuutta ja tunnelmaa? :D

Kuinka sinä hoidat saunaasi?
Miltä sinun saunasi mahtaa näyttää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3