tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden vika.

Vuosi 2013 alkaa olemaan kohta lopuillaan, vaihtuu uusi ja arvaamaton vuosi 2014.
Oletko sinä valmis?

Minä olen. Minusta tuntuu että vuonna 2013 olen ollut onnekas ja päässyt kokemaan montaa uutta juttua, uusia kaupunkeja, uusia ystävyyssuhteita, ja tehnyt monia kivoja hankintoja. Olen kova tyttö myös leipomaan, joten uusia reseptejä ja herkkuohjeita on tullut kokeiltua. Tämä vuosi on kaikenkaikkiaan ollut positiivinen vuosi kokonaisuudessaan. Vuoden aikana on sattunut monenlaista, ja ollaan reissattu autolla hyvin paljon. Viro tuli kesän aikana minulle mieluisaksi paikaksi, ja yllätyksenä se kuinka helppoa sinne onkaan autolla matkustaa. Myös Suomesta löytyy monta kaupunkia, jotka ovat jääneet minulle vieraiksi. Uuden vuoden vaihteen vietämme Savonlinnan kupeessa, Holiday Club Punkaharjulla mökkeillen. Olen päässyt Savonlinnaan ihmettelemään kauniita vanhoja rakennuksia, Olavinlinnaa, aleostoksille (tosin neideille) ja pohtinut myös millainen kesäkaupunki tämä mahtaisi olla. Ehkäpä kesän aikana pitää tulla tutustumaan? 


Jottei tylsyys mökillä vaivaisi, piti keksiä kaikenlaista puuhaa. Minä itse taisin olla se, joka eniten kärsi tekemättömyydestä ja tylsyydestä. Kuinka vaikeaa onkaan vain olla ja rentoutua. Kuinka tuntui että kaipaan kotiin, ja arkisiin puuhiin. Miten tämä lomailu voi olla niin vaikeaa minulle? Lähestulkoon kiukunpuuskan kera halusin kotiin jo parin päivän jälkeen - miten tämä on mahdollista?

Kävimme Holiday Clyb Saimaalla, Kauppakeskus Caprissa sijaitsevassa Angry Birds Activity Park- sisähuvipuistossa eräänä päivänä hiukan riehumassa. Paikka oli kahdessa tasossa ja siellä riitti tekemistä koko perheelle monella eri tavalla. Kirjoitan lisää myöhemmin tästä tuttavuudesta. Jatkoimme tästä matkaa kohti Lappeenrantaa - ensimmäisenä miehelläni oli mielessä Lappeenrannan vedyt ja atomit. Lappeenrannan kauppatorilla nautimmekin kaupungin omat herkut, josta jatkoimme uuteen kauppakeskukseen. Kaikenlaista näkemistä olisi täälläkin riittänyt.


Ensi vuoden 2014 suhteen olen täysin avoin, olen valmis ottamaan sen vastaan ylä- ja alamäkineen. Tasaista se tuskin kuitenkaan tulee olemaan. Ehkäpä se elämän arvaamattomuus on se, joka pitää huolen ettei liian helpolla pääse. Myöskin elämä saattaa yllättää positiivisesti, joten tärkeintä on olla positiivinen ja asenne kunnossa. Itselle ensi vuosi on tietyllä tavalla myös mullistava vuosi, koska juniori aloittaa koulun - joten pieniä lapsia ei perheestämme enää löydy. Itselläni on tiettyjä seikkoja mielessä ensi vuoden varalle, ja tietenkin olisi muutamia mieluisia hankintojakin..

Tämä bloggaaminen on ollut sen verran koukuttavaa, että tuskin ensi vuonnakaan tästä lasken irti. Olen kiitollinen teistä lukijoista, että olette pysyneet matkassa mukana ja että edes välillä olen saanut aikaiseksi kirjoittaa jotain edes hiukan älyllistä. :) Vaikka eipä sillä, mukavaa olisi saada myös lisää lukijoita. On ollut uskomatonta tutustua myös muhin bloggaajiin, ja jäädä koukkuun blogikuulumisiin. Tunnustankin illalla viimeisenä ja aamulla ensimmäisenä lukevani tietyt blogipäivitykset, aika koukuttavaa tämä homma siis on. Kiitos myös ystävilleni tästä upeasta 2013 vuodesta - ilman teitä vuosi ei olisi ollut juuri sellainen kuin se oli.

Tänään nautimme vuoden viimeisestä päivästä. Vuoden viimeisenä päivänä annan lapsille luvan kertoa, mitä haluaisivat. Lähdemmekin lasten toiveesta Savonlinnan Casino-kylpylään pulikoimaan iltapäiväksi tyttöporukalla. Tytöt ovatkin melkoisia vesipetoja, melkein joka ilta ovat pulikoineet mökin poreammeessakin.. Tähän vuodenvaihten tarjoiluun kuuluu nakkeja, perunasalaattia, italiansalaattia, sipsejä ja skumppaa. Aika perinteisiä herkkuja siis. Tyttöjä varten löytyy myös pitkiä tähtisadetikkuja, raketteja me emme lainkaan hankkineet tänä vuonna. Useampana vuonna olemme juhlineet uutta vuotta naapuristomme kanssa, jolloin olemme yhdessä ampuneet raketteja ja kokoontuneet yhteiselle paikalle. Tämä vuodenvaihde vaihtuu rauhallisemmin meidän puolesta, ja huomenna lähden ajamaan kotiin - mielessäni on jo pyykinpesu ja muut kotipuuhat. Aiempina vuosina olemme myös valaneet tinaa, mutta parin vuoden aikana olemme tästäkin luopuneet. Omasta lapsuudesta tämä perinne kuitenkin muistuu mieleen. Ihmeteltiin valoa vasten, mitä tinamöykky mahtaa muistuttaa ja mitä muuta se kertoo muotokielellään.  

Mitä sinä muuten olet tottunut uutena vuotena syömään? Ja onko sinulla muutoin uudenvuoden perinteitä?


Mahtavaa vuodenvaihdetta ja
Vuotta 2014!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa uutta vuotta 2014. Täytyykin joskus poiketa perheen kera tuolla Angry Birds sisäpuistossa :)

    t.Sanna

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää uutta vuotta 2014 teidän perheelle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3