sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tonttu mikä tonttu.

Ihana tunnelmallinen sunnuntai. Aamun aloitin koristelemalla kotia enemmän joulun tunnelmaan ja kuunnellen jouluradiota. Lisäksi pyöräytin valmisperunamuusista nopeat perunarieskat aamukahvin kaveriksi. Kuunteletko sinäkin jouluradiota?

Olohuoneeseemme tuli joulun ajaksi tämä tonttuperhe, sain sen viime jouluna tädiltäni. Nämä ovat kauniita, pienin yksityiskohdin valmistettuja nukkeja. Kuitenkin jollain tavalla nämä ovat samalla meidän perheen mielestämme jollain tavalla myös pelottavia. Pelottavia? Kyllä jollain tavalla, mutta se ottikin aikansa tottua näihin kaveruksiin..Yksi ehdoton kynttiläsomiste tähän vuoden aikaan on tämä Partyliten piparkakkutalo. Tämä ei enää tänä vuonna näyttänytkään olevan valikoimissa. Itselläni tämä on ollut ilona jo ainakin parina jouluna. Tänään sain muuten kuulla ensimmäisen kerran tästä jouluhuumastani, kuinka olen ollut sekaisin jo pitkään.. Mutta eikö joulunodotus nimenomaan ole se juttu joulussa? Itse jouluaatto menee nopeaa, joten on hyvä aloittaa nauttiminen jo hyvissä ajoin. Itse sain tänään muuten myös ensimmäisen joululahjani, saa nähdä jääkö se ainoaksi..Sain tänään perheeltäni Amarylliksen kotiin. Väriltään se mahtaa olla valkoinen, mutta olkoon jännityksenä vielä mikä sävy sieltä ilmestyykään. Aika hienoja sävyjä nykyään amarylliksissäkin on perinteisen punaisen rinnalla. Samalla kun muu perhe kävi kaupoilla, minä vietin aikaa ystäväni kanssa jouluisissa tunnelmissa.. Missä muuallakaan kuin Toivolan Pihalla?


Huivi - Mulberry
Takki - Esprit
Laukku - LV
Saappaat -Caprice

Täytyy vielä todeta tämän päivän asusta sen verran, että tuleepa sitä kaikenlaista säilytettyä vuosien ajan. Tämän Espritin takkini olen saanut mieheltäni jo ennen esikoisen odottamista tai sinä talvena, olipa kummin vaan niin takilla on jo melkoisesti ikää.. 10 vuotta? Ihme ja kumma kuitenkin mahduin takkiin, ja ihan hyvässä kunnossakin se näytti olevan vielä. Tämä on vain yksinkertaisesti ihana päällä, ja on muuten niitä harvoja VALKOISIA takkeja mitä minulta löytyy. Jostain syystä se sävy ei ole ollut kovinkaan käytännöllinen..


Toivolan Pihalla oli tänään myös Joulupukki paikanpäällä. Samassa rakennuksessa oli myös kolme lammasta. Ja taas löysin itseni ihailemasta erilaisia paperitöitä, ja paperinarupalloja.. Kolahtaako paperityöt sinuun vai ei? 

Ja mikä ihana joulukalenteri pipareista olikaan rakennettu! Tyhjin käsin emme täältä lähteneet, vaan mukaamme lähtivät havukranssit. Illan aikana sitä tulikin hiukan tuunattua oman näköiseksi kankaalla ja glitterillä, nyt se koristaa etuoveamme.
Kävimme istahtamassa myös kahvikupillisella ja herkullisista tarjoamista olikin erityisen vaikea valita suosikkiaan. Päädyin kuitenkin savuporokakkupalaan, joka olikin varsin herkullinen ja täyttävä!Kahvilassa sattuikin sitten jotain hassua. Naapuripöytään asteli vanhempi mieshenkilö, joka ei tiennyt oikein mihin koiransa olisi laittanut siksi aikaa kun hakisi kahvia. Minä lupauduin katsomaan koiraa, ja niin siinä kävi että minä istuin kahvipöydässä koira sylissä. Toyvillakoira oli tämä tuttavuus, Espanjasta Seniorita. Söpö pieni kaveri. Samaan aikaan kun me nautimme tunnelmasta niin kotona olikin puuhailtu piparitaikinan kanssa. Aiemmin leivottu piparitalo sai tänään lisäkseen "alustan" sekä siihen ukkoja, akkoja, kuusia ja polun talon ovelle. Näppäriä ovakin, saavat jatkossakin mieluusti puuhailla keittiössä leivontapuuhissa. ;)


Oletko sinäkin tehnyt
piparkakkutalon?

8 kommenttia:

 1. Onpas hienonnäköisiä somisteita piparkakkutalossa! Meillä ei ole vielä piparitaloa ollenkaan, saapa nähdä tuleeko ollenkaan (ja jos tulee, niin sellainen valmis korkeintaan).
  Sinulla on kaunis Mulberryn huivi, mikä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Hyvä vaihtoehto valmis on myös :)
   Huivi on Mulberryn Jacguard Logo Scarf, jos nyt osasin ees oikein kirjoittaa :) Huivi on kaksivärinen, toisella puolella toinen kuvio. Sijoituksena siis ehkä hyvä - kaksi huivia yhdestä huivista?

   Poista
 2. Onpa siellä ollut kaunis ja tyylikäs rouva kaupungilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh voi kiitos! <3 Maltoitko sinä muuten vai miten kävi? ;)

   Poista
 3. Toivolan piha on vielä meilläkin ens viikonloppuna ohjelmassa. Harvoin sieltä tulee mitään ostettua, mutta tunnelman vuoksi on käytävä. Kaunis Henna :)!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis tuo Mulberryn huivisi! <3 Piparkakkutalo olisi ehdottomasti ihana väsätä, mutta luulen, että tänä vuonna koulukiireistä johtuen en varmaankaan sitä ehdi tehdä. Mutta viimeistään sitten ensi vuonna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pääsin helpolla itse piparkakkutalon kanssa kun muu perhe sitä väsäsi. Mutta ihanaa yhdessä puuhattavaa. <3 Mukavaa joulunaikaa sinulle!

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3