sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Projekti piparkakkutalo.

Joulukuun ensimmäinen.
Tytöt aamulla innoissaan avasivat ensimmäisiä luukkujaan joulukalentereista. Jotain jouluista tämä päivä totisesti pitikin sisällään, nimittäin pari joululahjaakin onnistuin haalimaan pikaisella kaupunkireissulla mutta myöskin tartuimme piparkakkuprojektiin. En muista olemmeko minään aiempana jouluna edes leiponeemme tyttöjen kanssa piparkakkutaloa, koska mummi on tuonut tullessaan meille mitä upeampia piparkakkutaloteoksia..


Ikean reissulta mukaamme tarttui piparkakkutalon valmiit muotit, ja päätimme sillä silmäyksellä että tänä vuonna leivomme piparkakkutalon! Onko oikeastaan parempaa tapaa aloittaa joulukuu kuin piparien leivontapuuhissa? Ja tähän projektiin oikeasti osallistui koko perheemme, ja suurimman kunnian voin antaa tyttöjen lisäksi miehelleni.

Koristelua varten olin hankkinut kaupasta valkoista ja vaaleanpunaista sokerikuorrutetta, ranskanpastilleja sekä sydänmarmeladeja. Tietenkin reilulla kädellä, sillä arvatenkin niitä sujahti aina silloin tällöin myös tyttöjen maisteltavaksi. Maku oli kunnossa :) Mieheni käsiala näkyy muun muassa näissä savupiipun osissa, mahtaakohan kukaan hoksata mitä nuo ensimmäiset koukerot muistuttavat? ;)

Samalla leivoimme myös perinteisiä pipareita.


Sekä myös Zorrolle omia pipareita, joita riittää myös Zorron koiraystäville. Nämä valmistuivat koiranruuasta ja vehnäjauhoista uunin kautta. Voin kuitenkin sanoa, ettei tuoksu mielestäni ollut mitenkään niin hyvä kuin perinteisissä pipareissa. Kuitenkin Zorron nenään tuoksu taisi olla mieluinen, sen verran tarkasti nuuhki uunia ja minun leivontapuuhiani. Saipa yhden koemaistaakin. Mutta mihin ihmeeseen mä aina pääni laitankaan?


Oman osuuteni pipariprojektista hoitaneena aloitin seuraavan projektin Philips-ystäväni kanssa. Silittämisen. Siinä hujahtikin aikamoinen tovi sunnuntai-illasta, mutta kuitenkin viikonloppuna on ollut aikaa myös nauttia erilaisista asioista kuin arkisesta pyörittämisestä. Erityisesti lauantainen teatterikäynti hymyilytti vielä tänäänkin. Lapsena ja nuorena harrastin itsekin aktiivisesti teatteria, miksi minua ei kuitenkaan useammin löydä katsomon puolelta? Jostain syystä minuun tuli taas suuri polte päästä tuon teatteriharrastuksen pariin, mutta taidan kuitenkin pitäytyä siellä katsomon penkeillä. Toivottavasti kuitenkin hiukan useammin, sen verran mukavaa siellä on!
Koska sinä olet viimeksi käynyt teatterissa?


Nyt kuitenkin on aika lähteä lepäilemään, huomenna alkaa taas uusi arkinen viikko. Mutta aah, vain neljä päivää töitä! Itsenäisyyspäivänä pääsemme kurkkaamaan presidenttiparin itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja arvostelemaan vieraiden pukukirjoa ja kampauksia. Lisäksi itsenäisyyspäivänä sytytämme keittiön ikkunalle kaksi sinivalkoista kynttilää palamaan. Tyttöjen ollessa pienempiä katsoimme monesti linnanjuhlia juhlapuvuissa omassa olohuoneessamme :)

Kuinka sinä aiot viettää itsenäisyyspäivää?

4 kommenttia:

 1. Oi miten herkullinen talo :) Meillä itsenäisyyspäivänä yleensä kokataan vähän pitemmän kaavan mukaan yhdessä, ja yleensä on katsottu myös pukuloistoa telkkarista :)

  VastaaPoista
 2. Ihana piparitalo, suloisen vaaleanpunainen, tein myös ensimmäisen piparitaloni tänä vuonna ja innoistuin kovasti, katso täältä. ♥ Mukavaa joulunodotusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on teidän piparkakkutalo! Onnellista joulua <3

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3