tiistai 3. joulukuuta 2013

Oma kahvihetki.

Kun haluaa hakea arkeen tunnelmaa ja oman hetken, suosittelen lämpimästi Toivolan Vanhaa Joulupihaa. Onko kenties jo Jyväskyläläisille tuttu paikka? Mikäli ei niin kipin kapin joulun alla sinne. Tästä  pääset tutustumaan Toivolan Vanhan Pihan nettisivuihin, ja sieltä näkee joulunalusohjelmankin. Joulupihan ohjelmaa on 28.11-22.12 välisenä aikana torstaista lauantaihin, ja sinne on vielä erikseen minunkin päästävä.


Tänään kuitenkin halusin nauttia pienen kahvihetken Toivolan Pihalla sijaitsevassa Kahvilamuistossa. Kahvilassa erityisen piirteen tekee tunnelmallinen sisustus, henkilökunnan pukeutuminen ja pöytiin tarjoilu. Kahvila Muisto sijaitsee Toivolan Pihan päärakennuksen, Synnytyslaitoksen (perustettu vuonna 1899) alakerrassa.


 

Mitä mieltä olet? Maistuisiko sinulle hetki omaa aikaa ja kupillinen kahvia tällaisessa ympäristössä?


Kahvilasta lähtiessäni tälläinen kyltti todellakin piristi mieltä "Hyvää tätä päivää". Ennätin samalla pyörähtämään myös yläkerrassa sijaitsevissa putiikeissa. Siellä erityisesti Butik Malfatto kiinnosti minua, jossa oli erilaisia tuotteita käsintehtynä paperista. Esimerkiksi paperipalloista oli monenlaista versiota. 

Oletko sinä kenties tehnyt itse paperinarusta palloja tunnelmaa tuomaan? Ehkäpä pujottanut pallon sisälle led-valot? Minua tämä on kiinnostanut kovasti, ja viime joulunaikana olikin jo erityisen lähellä ettenkö olisi alkanut askartelemaan mutta niin se vain jäi. Tarvitsisi ilmapalloja, paperinarua, liimaa ja kelmua. Ja sitä aikaa, mitä ei tunnu olevan aina ihan tarpeeksikaan, puhumattakaan ylimääräisestä ajasta. Ystäväni mies on aikamoinen puuhaamaan kaikenlaista, ja taitaapa olla että sieltä suunnalta olisi tänä joulunaikana tuloillaan paperinarupalloja.. :)Tunnelmallista Joulun aikaa,
 ilmassa on hiukan taikaa! :)

Ps. Oletteko huomanneet että Pomp de Luxilla on alkanut alet, -25%. Liian vastustamatonta, aivan liian..

4 kommenttia:

 1. Ihana paikka! Ja Muiston herkut on niin hyviä! Meilläkin on vielä joulupiha edessä ennen aattoa.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana paikka, ajateltiin mekin ehtiä suunnata tuonne vielä ennen joulua! Tunnelmallisia kuvia olet sieltä ottanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Ehdottomasti hakemaan joulun tunnelmaa tästä ympäristöstä! :)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3