torstai 26. joulukuuta 2013

Jouluaaton iloja.

Niin pitkään odotettu jouluaatto saapui, tuli ja meni. Liian nopeasti. Ehkä juuri siitä syystä tykkäänkin aloittaa joulun fiilistelyn jo ajoissa, koska itse joulu menee liian nopeaa. Me vietimme jouluaattoa kotona perheemme ja lähimmäisten kanssa. Myöskin pukki tuli kylään ruokailun jälkeen..Eikä joulupukkia tarvinnut todellakaan nälkäisenä ottaa vastaan. Pöytä tuntui notkuvan kaikenmaailman herkkuja. Neidit pääsivät auttamaan joulupukkia pakettien jakamisessa, jotta paketit löysivät oikealle omistajalle - ja tarvetta apuun olikin, koska pappa jo sai yhden juniorin paketin. Vai liekö pappakin salaa toivonut Little Pet Shoppeja? :)Aattoa edeltävänä iltana tytöt olivat tehneet pukille runon, jonka lukivat lahjojen jakamisen jälkeen. Pukille oli myös valmistettu erilaisia teoksia ja saipa pukki oman piparinkin mukaansa.Zorro ei aivan tiennyt kuinka joulupukkiin tulisi suhtautua, ja pitikin melkoisen ärinäsirkuksen punatakille. Meille ei taidakaan nykyään päästäkään hiljaa yllättämään, vaan Zorro on tarkkana äänien suhteen. Zorro pääsi myös pukin sylissä käymään, mutta aivan varmuuden vuoksi päätin nostaa nopeaa pois ettei pukin parta pääsisi herran hampaisiin...


Joulunahan on lupa herkutella ja syödä vaikka yölläkin. Niin ilmeisesti sanotaan. Mutta minusta siihen ei olisi, olenkin aivan valmis jo unohtamaan jouluherkut ja jouluruuat taas ensi jouluun. Kahvipöydässämme kahvin ja konjakin seurana tarjoiltiin perinteisiä joulutorttuja, sekä Suussa Sulavaa Suklaakakkua kera konvehtien. Kakun päälle pääsi söpö marenkilumiukko :)


Kyllä joulu on lasten juhlaa. Lasten iloa, jännitystä ja tunnelmaa. Kärsimätöntä joulupukin odottamista, lahjojen aukirepimistä. Ja melkoisesti neidit lahjoja saivatkin! Voi sitä iloa! Minäkin ilmeisesti olin edes hiukan ollut kiltti, koska pukki toi minullekin muutaman paketin: Lakanoita, korvakorut, hopeisen juustoveitsen, sukat, kirjan ja Michael Korsin laukun. Laukusta saa hihnan pois, jolloin tämä menee pikkulaukkuna taikka rahapussina - jonne mahtuu myös iPhoneni.

Mitäs kaikkea kivaa sinulle
pukki mahtoi tuoda?


Jouluaatto olikin poikkeuksellinen, koska oli musta joulu. Lunta ei todellakaan ollut maassa, vettä satoi, se siitä valkoisesta joulusta.. Muistelimmekin taaksepäin, että ehkä joskus 2007-2008 vuonna oli myös vastaavanlaista ja ammuimme uutena vuotena raketteja katiskasta! Liekö tässä alkaa oikeasti olemaan vanha, kun muistaa takavuosien säät?! Suurin harmitus kuitenkin tässä onkin siinä kun ei ole lunta - ei pääse myöskään rinteeseen. Myöskin laskettelupaikat ovat joutuneet sulkemaan rinteensä lumipulan ja lämpimien ilmojen vuoksi. Vaikka eipä sillä, nyt ollaan kohta tammikuussa - vielä kerkee kunnon talvi tulemaan ja pääsee laskemaan rinteisiin. Nyt pitää olla onnellinen tästä hetkestä - eipä ainakaan sähköä mene lämmitykseen samalla lailla kun oikein pakkastalvena.. :)

Rauhallista ja kaunista joulunaikaa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3