perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivä.

Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi!


Meillä perinteisesti sytytettiin Itsenäisyyspäivän kunniaksi kynttilät klo18 keittiön ikkunalle, ja istuimme kuin tatit olohuoneessa telkkarin ääressä seuraamassa presidentin vastaanottoa. Monta hienoa kokonaisuutta, ja koskettava tilaisuus uudessa ympäristössä. Itsekin valutin muutamat kyyneleet kuunnellen esitystä. Mahdoitko sinä seurata myös tilaisuutta?Myös ulkona meillä paloi ulkotulia pihassa. Vaikka tuntuikin, että koko illan, vai koko päivän, satoikin lunta - nämä eivät tukehtuneet lumisateeseen. Kaunista valoa rinnalla valkoisen lumen. Tänään olisi ollut mahdollista mennä myös rinteeseen, lähilaskettelupaikassamme nimittäin aukesi tänään klo12 rinteet. Tälle päivälle tuntui vain olevan muuta sovittua ohjelmaa tiedossa..


Nimittäin leivontaa! Olen lupautunut auttamaan naapurissa asuvaa ystävääni leipomis- ja tarjoilupuuhissa viikon päästä, joten ennakkotöihin oli ryhdyttävä. Ja mikä olikaan parempi päivä kuin pyhäpäivä - ei ainakaan kiirettä kaupoille. Tänään pyöräytimme useamman pellillisen kaneliässiä sekä kahteen täytekakkuun kakkupohjat. Ja taisinpa pyöräyttää myös kotiin yhden satsin kaneliässiä.. On ne vaan hyviä, ja helppoja valmistaa. Perinteisiä herkkuja omasta lapsuudestani.

Haluaisitteko että jakaisin helpon ohjeeni näiden kaneliässien valmistamiseen?Kuten aiemmin kerroin, olin tällä viikolla puhunut ystäväni miehen kanssa, että olisin kiinnostunut paperinarupalloista. Hänellä oli useampi tilaus, eikä osannut sanoa aikataulua, että saisinko jouluksi pallot. Erittäin suurena ja positiivisena yllätyksenä paperinarupallot saapuivat tänään kotiinkuljetettuina pahvilaatikossa!Mitäs tykkäät paperinarupalloistani?


Jyväskylän seudulla asuville vinkkinä, että huomenna on klo 8.30-14 Kivistön työväentalolla Kirpputori - josta saatat löytää myös tällaisia paperinarupalloja erilaisina variaatioina. Käy ihmeessä kurkkaamassa, minäkin saatan käydä - jos vain ennätän. Jännästi ennen joulua onkin jokaiselle päivälle sovittuna kaikenlaista.. Mutta sieltä se joulu lähestyy - ja ne jouluvapaat! :)Sain napattua telkkarista kuvan presidenteistä, ja täytyypä todeta että Sauli Niinistö ja Jenni Haukio olivat varsinaisen näyttävä pari tänään! Jennin asu oli todella kaunis, ja sopi hänelle mielestäni erityisen hyvin. Koska pukukoodi oli rennompi aiempiin vuosiin nähden, juhlissa olikin näkyvissä hyvin monenlaisia pukuja, lyhyitä, pitkiä, montaa sävyä. Esimerkiksi kierrätys näkyi monella teemana puvuissaan, erityisesti Pamela Tolan puku oli kaunis - siinä oli Magnum jäätelön kääreitä hyödynnettynä. Muutama muukin asu jäi mieleeni, löytyikös sinulle omia lemppareita asujen suhteen?

Rentoa Itsenäisyyspäivän iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3