sunnuntai 22. joulukuuta 2013

2 yötä..

Hei vaan!

Jostain syystä on tuntunut, ettei ole aika riittänyt blogin kirjoittamiseen Helsingin reissun jälkeen. Vaikka siis reissu menikin mukavasti, ja sain otettua hiukan univelkojakin kiinni parina ensimmäisenä yönä hotellissa. Kuitenkin lentojen suhteen olikin sitten omaa probleemaa, mennen tullen - myöhässä oli nimittäin lennot kumpaankin suuntaan. Lentokentällä odottaminen onkin harvinaisen tylsää puuhaa, vaikka kävinkin ruokailemassa pitkän kaavan mukaan.

Kotona alkoikin heti joulun valmistelupuuhat tiistain saapumista varten. Lauantaiaamu alkoi ruokakaupassa, viimeisiä lahjahankintoja tehden ja tietenkin reissun jälkeen kotia järjestellen ja pyykkiä pesten. Kuitenkin leivoimme myös pipareita, jotka koristelimme kauniin jouluisiksi. Tytöt koristelivat myöskin joulupukille oman piparin! Tänään onkin sitten viuhahdeltu vähän siellä sun täällä, tontun hommissa tietenkin - paketteja jakaen ja vaihtaen. Ja täytyy sanoa, että ensimmäinen vuosi meidän perheessä kun pakettien vaihto ei mennyt ihan nappiin - kiinni jäätiin. Eli turha on paketteja laittaa ollenkaan joulupukin lahjasäkkiin, saavat puolestani aukaista ensimmäiset paketit aattoaamuna. Muutoin varastomme onkin joulupaketteja tulvillaan - joten sinne ei tytöillä olekaan mitään asiaa, pieniä salaisuuksia siis.

Kuinka sinä mahdat piilottaa lahjapaketit ja kuinka hoidat pakettien vaihdon huomaamatta?


Anoppini oli käynyt Puttipajalla, ja ostanut minulle neljä pallokynttilää Festivo- kynttiläjalkoihin. Itsekin olin jo etukäteen hankkinut Iittalalta punaiset pallokynttilät joulupöytään, mutta näitä on ilo poltella jo ennen joulupöytään istahtamista. Kauniinnäköisiä ovat, eikö?Reissuni aikana oli valkoinen amaryllis myös auennut. Hiukan epäonninen kukka tämä olikin, oli kaatunut auetessaan Partyliten piparkakkutalosomisteen päälle ja saanut "kolhun" varteensa, mutta onneksi varsi ei kokonaan katkennut. Mieheni oli tukenut kukan orkideatikulla, ja kauniisti kukkii ja pysyy pystyssä. Jatkoa ajatellen, tulee muistaa laittaa tukitikut jo ennen kukan aukenemista. Muutoin kotona onkin ollut varsin jouluisia puuhia viikonlopun aikana..Olohuoneemme on saanut lisää punaista sävyä. Nostin myös olohuoneeseen junorin huoneesta pienen pöydän, jolle jouluaattona voi laskea glögilasinsa tai karkkikulhon. Nostin pöydän päälle naapurissa asuvalta ystävältä lahjaksi saanut valoasetelman hurrikaanissa. Joko sinusta alkaa tuntumaan siltä, että olet valmis jouluaaton saapumiseen? Minä ainakin olen valmis. Huomenna siivouksen suorittaminen, niin pukki saa puolestamme tulla. Joululaatikotkin ovat tänään valmistettu ja odottamassa jääkaapissa - kinkun kanssa pitää vielä hetki malttaa. Huomenna onkin joulupöytään luvassa myös hiukan leipomispuuhia, miltähän mahtaisi maistua jouluruokien jälkeen jälkiruokana suklaakakku kera kahvin ja konjakin?Hiukan jouluaaton tuntumaa on laskenut lumien väheneminen. Nimittäin tänään on satanut vettä, kaatamallakin! Uskomatonta. Joulukuun 22. ja vettä sataa kaatamalla. No, onnistuttiin melkoisesti kastumaan ulkona sateessa. Muutaman kuvan ennätin neideistä saada ennen sadekuuroja. Hiukan onneksi on maassa valkoistakin kuvissa. Vakiovarusteena neideillä on tonttulakit päässä, minä mukaanlaskien..
Kaksi yötä jouluun on. Itse toivon jo huomiselta rauhoittumista joulun viettoon, viikonloppu on ollutkin melkoista säpinää täynnä. Tänään hoidan vielä pakolliset puuhat pakettiin, kuten hetken silitysraudan kanssa. Ollaankohan me oltu riittävän kiltisti, että Joulupukki oikeasti löytää meille?

Ihanaa Joulunaikaa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3