torstai 14. marraskuuta 2013

Minun matkakarttani.

Sain mielenkiintoisen matkakartta-haasteen Melinalta Minishow blogista, kiitos kovasti! Hienoja matkakokemuksia monessa blogissa onkin ollut ja sitä hienompia kuviakin, itse vähän kauhistuin ajatuksesta vanhojen kuvien kaivelemisesta. Omien kuvien selaaminen saa muistot mieleen sekä pienen kaipuun matkalle lähtemisestä. Uh, mikä matkakuume tästä vielä saadaankaan aikaan!

1. Näytä matkakartan Travbuddy tai vastaava avulla missä maissa olet käynyt ja paljonko se on prosentteina.

2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.

3. Paljasta vielä se maa tai kaupunki, johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.

4. Kiitä sitä bloggaajaa, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Minishow:n omasta matkakartasta, jotta voin käydä siihen tutustumassa.

5.Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.Oma matkakarttani ei kovinkaan suurelta näytä. Lapsuuteni asuin isäni kanssa, jonka kanssa emme käyneet Tukholmaa pidempänä reissaamassa. Perinteinen lapsuuden Tukholman risteily, joissa ei edes maissa käyty. Näillä reissuilla mukanani oli monesti myös lapsuudenystäviä koulusta. Muutoin reissasin jonkun verran lapsena äitini kanssa, ensimmäinen ulkomaan matkani taisi olla reissu Kyprokselle. Kävimme myöskin Italiassa, Venetsiassa ja San Marinossa. Täysi-ikäisenä ensimmäinen reissuni ystävän kanssa sijoittui Kreikkaan. Kaikki nämä kohteet olivat kokemuksina kauniita sekä jokainen edellämainittu paikka oli oma kokemuksensa. Italian suhteen on edelleenkin kaipuu Italian kauniisiin järvimaisemiin, esimerkiksi Gardajärvelle.

Perheeni kanssa olemmekin sitten reissanneet useammassa paikassa, ja neitimmekin ovat nähneet maailmaa jo enemmän kuin minä nuoruuteni aikana. Molemmat tytöt olivat yhden vuoden iässä kun aloitimme reissaamisen. Ensimmäinen perhereissumme sijoittu esikoisen ollessa vuoden Bulgariaan, Sunny Beachille. Juniorin ollessa vuoden ikäinen nappasimme reissun Turkkiin. Turkkia pystynkin lämpimästi suosittelemaan lapsiperheille lentomatkan ja siellä viihtyvyyden puolesta, meillä kaikki meni nappiin ja olemmekin useamman kerran olleet samaisessa maassa - kohde tosin on aina ollut eri :)


Jotain uutta kokemusta hakiessamme päädyimme Thaimaan lomaan. Lähes kolmen viikon lomakokemus tässä upeassa maassa oli uskomaton. Paikallisten ystävällisyys ja edullisuus olivat suomalaiselle melkoisen positiivinen kokemus. Kohteena sellainen, jonne mieli aina tahtoisi palata.. erityisesti Thaimaan tuore ananas on jäänyt mieleeni, ja tahtoisin nauttia sitä uudelleen. Ainut miinus oli pitkä, liian pitkä, lentomatka. Tältä reissulta mukaamme lähtivät erilaiset matkamuistot sekä räätälin valmistamia vaatteita. Muutoinkin reissulla koimme erilaisia asioita, syötimme norsuja, snorklasimme, kävimme ensimmäistä kertaa thai-hieronnassa ja ja..Itse olen nuoresta tytöstä saakka toivonut pääseväni Lontooseen, ja olenkin ollut onnekas ja päässyt kaksi kertaa siihen uskomattomaan Lontoon unelmaani paikan päälle. Lontoossa on sitä jotain. Ainakin shoppailijalle se olisi melkoinen paratiisi, itse taisin mennä sekaisin Victorias Secretillä..


30 vuotislahjana sain mieheltäni matkan Pariisiin. Kohteena sekin yksi niistä, mitä on vain koettava elämän aikana. Skumppaa synttäri-iltana Eiffel tornin alla on ainakin yksi mieleenpainuva kokemus. Pariisin kahvilat ihanine herkkuineen ovat myöskin turistille aikamoinen kokemus. Pariisissa on paljon nähtävää ja tietenkin perinteiset turistinähtävyydet tuli kahlattua läpi, ja Monalisakin nähtyä.


Tukholmassa on tullut myös käytyä muutaman kerran perheen kanssa, jostain syystä Tallinnassa en kuitenkaan ollut koskaan ennen käynyt kuin nykyään perheellisenä. Siellä on tullut käytyä parikin kertaa. Viroon tutustuin tänä kesänä perusteellisemmin, kun reissasimme alkukesästä Laulasmaalla ja loppulomalle vietimme Parnun kauniissa luonnossa. Ehdottomasti lapsiperheen paikka tuo Parnu ja se vei jollain tavalla mennessään, ajatuksissa kävi "kesämökki"ajatukset..


Yksi perhelomakohteistamme on ollut myös Tanska ja siellä Legoland. Teimme omatoimimatkan omalla autollamme Tanskaan Tukholman kautta. Tutustuimme Legolandin alueen lisäksi Köpenhaminaan samaisella reissulla. Legoland oli paikkana kaikkea sitä mitä olimme ajatelleet, ja enemmänkin. Uskomaton paikka! Suosittelen ehdottomasti kokemaan ja varaamaan kokonaisen päivän tänne!


Työni puolesta olen päässyt reissaamaan esimerkiksi Åreen sekä Riikaan. Åre erityisesti laskettelukohteena teki minuun vaikutuksen jylhine vuorineen. Enkä ihmettelisi vaikka joskus perheenäkin me täällä olisimme laskettelureissulla, sen verran helpolta vaikutti lentämälläkin pääsy tänne. Saati sitten omalla autolla. Riikan maisemat olivat taas omaa luokkaansa.


Omia toivekohteitani olisivat jo lapsuudenhaaveeni Havaiji, Honolulu. Sinne tahtoisin jonain päivänä päästä. Kuitenkin mielessäni on kaipuu myös Roomaan, "kaikki tiet vievät Roomaan"? Kohteena se olisi mahdollisempi tähän elämäntilanteeseen kuin matka Havaijille. Entäpä kenties matka Disneylandiin lasten kanssa? Se kuuluu myös niihin kohteisiin, johon vielä jonain päivänä on päästävä.

Tahtoisin myös kuulla teidän muiden lomatoivekohteista sekä kuulla hiukan omista matkakokemuksistanne, jonka vuoksi tietenkin jaan tämän haasteen eteenpäin. Päästään sitten yhdessä kasvattamaan lomakuumetta! Mihin sinä haluaisit matkustaa?8 kommenttia:

 1. Näitä on niin kiva lukea! Mahtavaa että toteutti haasteen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tätä kiva kirjoittaa hymyssä suin muistellen matkoja. Tosin matkakuume tässä meinaa nousta..;)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta. Upeita kuvia ja matkatunnelmia. Ainahan se loma on mielessä ja varsinkin matka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat herättää muistot mieleen! :)Tartu haasteeseen, kerro omat reissusi :)

   Poista
 3. Ihania matkakuvia! Voisin kyllä lähtee johonkin aurinkoon vaikka ihan samantien tai tulis ees talvi jo ihan kunnolla...

  Käy tsekkaa haaste mun blogista ;)
  http://sweettasteofliving.blogspot.fi/2013/11/haaste-blogi-periaatteeni.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks teillä matka tiedossa toisin kuin täällä :/
   Ou mai, uutta haastetta siis kehiin :D kiitti!

   Poista
 4. Kiitos haasteesta. :) mahtavia matkoja sulla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3