sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Viikonloppuihin lepoa.

Mikä onkaan ihanampaa kuin ns. vapaa viikonloppu? Ei suunnitelmia? Ei menoja minnekään? Ei aikataulutusta? Tai, toki eihän nyt ihan täysin, koska neidin luisteluharjoitukset pitää tietyssä aikataulussa mukana. Kuitenkin viikonlopuista etenkin näin pimeään vuodenaikaan haen eniten sitä lepoa. Sanan jokaisessa merkityksessä. Lisäksi viikonloppuisin on mukavaa istua kynttilänvalossa ja takan lämmössä. Itse nappasin kaupasta uuden Elle-lehden mukaani ja olenkin tätä lukien yrittänyt levätä ja varastaa sitä omaa aikaa..


Jotain kuitenkin jo arkiviikolla siirrettyä piti koiranpentumme kanssa tehdä. Pestä Zorro! Avukseni sain esikoiseni, joka nauraa kikatti karvapallollemme kun se kastui. Aikamoinen ruipelo sen suuren pehmeän karvapeitteen alta paljastuukin turkin kastuessa..
Kiedoin Zorron aluksi mikrokuitupyyheliinaan ja sen jälkeen tavalliseen froteepyyhkeeseen. Tietenkin Muumi-pyyhkeeseen, onhan ne tarkoitettu lapsille :) Täytyy muuten vinkata noista mikrokuitupyyheliinoista ellei ole ennestään tuttuja, imevät tehokkaasti vettä ja itse käytän näitä monesti jo hiustenpesunkin yhteydessä. Lisäplussaa tulee niiden nopeasta kuivausajasta.


Karvainen pojumme Zorro tulee kuitenkin kuivattaa perusteellisesti ja erityisen suositeltavaa (vai jopa välttämätöntä?) on kuivattaa turkki föönaten. Tämä onkin se raskain työvaihe hetkutella fööniä samalla kun yrittää saada koiranpennun pysymään paikallaan, mutta toistoja toiston perään niin eiköhän se siitä.. Zorro osaa näyttää kuinka  viikonloppuna levätään, pesu- ja föönaustoimenpiteiden jälkeen poju olikin erityisen väsynyt. Ja uni maistui sylissä.Mistähän se muuten johtuu, että talven ensimmäiset pakkaset tuntuvat erityisen hyiseviltä? Ulkona paleltaa ja sisällä olevinaan paleltaa myös. Muutaman asteen pakkasasteet saivat kaivamaan lämpöisempiä vaatteita päälle ja muistamaan kerrospukeutumisen. Kuitenkin ensilumesta on ollut kovaa iloa meillä päin, siellä on rakennettu tosiaan erilaisia lumituotoksia sekä laskettu erilaisilla liukureilla mäkeä omassa ja naapurin pihassa. Taisinpa nähdä myös parit lumisodat käynnissä. Mutta kuten lumentuloon kuuluu, ihan ensimmäisenä täytyy tehdä lumienkeli! :) Onko sielläkin iloittu ensilumesta? Tänä viikonloppuna saimme yökylään siskoni, ja vietimmekin hassunhauskoja sekä arkisia hetkiä. Pohdimme tänä aamuna joutsenien lentäessä talveksi "etelään" että minne ne lentävät? Mistä linnut tietävät lentää oikeaan suuntaan? Voiko ne lentää vahingossa pohjoiseen, kylmempään? Onko niillä jokin sisäänrakennettu kompassi? Miksi joutsenet lentävät aurassa? Kuka sitä johtaa ja miksi? Vaihtaako linnut välillä paikkaa?  Että kyllä aikuisillakin on monenlaisia kysymyksiä mielessä, vaan ei vastausta kaikkeen.. :D

Huomenna olisi taas uuden työviikon aloitus. Itse reissaan työmatkan merkeissä lähes koko viikon. Edessä siis pitkä viikko. Toisaalta myöskin kiva viikko, koska näkee kollegojaan ympäri Suomen. Mahtaakohan etelä-suomessa olla lainkaan lunta? Eihän sillä välin täältä keski-suomesta sula nämä lumet pois? Omasta puolestani talvi saisi nyt tulla, ja lumet pysyä. Lumi valaisee pimeää luontoa kummasti. Ja onpa omat ajatukseni käynyt jo pariin otteeseen lasketteluasioissakin.. niin ja puhumattakaan joulusta. Täytyykö minun tunnustaa että olen todellinen jouluihminen? Ja että saatan innostua joulusta jo hyvin ajoissa ja alkaa hiukan hössöttää? Ja tietenkin kuten jouluun kuuluu lahjat - joululahjojen hankkiminen on hyvä aloittaa ajoissa! Oletko sinä jouluihmisiä?

Rentoa sunnuntai-iltaa!

4 kommenttia:

 1. Awww tuota Zorroa <3 <3

  VastaaPoista
 2. Ihana koira teillä, jääkö se tuon näköiseksi aikuisenakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ihailun teidänkin karvakamua ;) Zorro on cotton eli aika valkoinen hänestä tulee.

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3