maanantai 16. syyskuuta 2013

Syksyn tunnelmaa.

Syksyn tunnelmaa. Kotona ja ulkona. Nyt.
Rakastan kynttilöitä. Sekä kynttiläsomisteita. Niitä minulla riittääkin, mutta onkin kiva vaihdella niitä eri teeman mukaisesti. Jostain syystä joka syksy/talvi tulee hankittua jotain uusia sisustuselementtejä kynttilöihin liittyen. Erityisesti Partyliten somisteet on näyttäviä, sekä perinteiset Iittalan somisteet ovat käytössä. Kotoani löytyy myös Riviera Maisonia kynttilänjaloista. Nyt on kuitenkin tultu sellaiseen taitekohtaan, että osa kynttiläsomisteistani joutuu myyntiin / kiertoon. Ei vain säilytystila riitä ja jotenkin eivät natsaa sisustukseenkaan enää.

Periaatteessa sisustuksen yksi lempivärini valkoisen ohella on ollut limen vihreä, joten vielä olohuoneessa poltan limenvihreitä tuikkuja ennen kuin siirryn punaisiin. Olenkin harvinaisen kova polttamaan syksyllä ja talvella kynttilöitä. En uskalla edes ajatella kuinka paljon tuikkuja poltan ja ostan talvikauden aikana, paljon - paljon! Oletko sinä myös kynttiläihmisiä?


Olen täysi Marimekko- fani. Olen aina ollutkin. Rakastan erityisesti tätä "Iltavilli"- kuosia sekä tietenkin klassista unikkoa. Iltavilli-kuosia meiltä löytyykin kotoa useammasta astiasta sekä sisustuksen puolelta. Vaikka kyllä sitä unikkoakin löytyy. Ja kaikkea muutakin. Syksyyn kuuluu lämpimät kahvihetket kynttilöiden loisteessa taikka takkatulesta nauttien.  


Syksyn saapuessa nostan tämän lyhdyn olohuoneemme ikkunaan roikkumaan. Lyhdyssä oleva punainen tuikkukuppi jollain tavalla viestii minulle talvesta (ja hiipivästä joulusta?), sekä tykkäänkin nostaa punaisia ja harmaita Kivi-tuikkuja esille talven lähestyessä. Tämä on ollut joku halpa löytö - mutta ihan kivannäköinen sellainen. 


Etuovellamme on jo syksyn tunnelmaa. Olen jo muutamia viikkoja taaksepäin nostanut lyhdyt esille, ja polttanutkin niissä moneen otteeseen kynttilöitä iltaisin. Nyt laitoin violettiin menevät kynttilät lyhtyihin syksyn teemaan sopivaksi. Myöskin iso krysanteeni on terassin rappusella vastaanottamassa.
Olohuoneessamme kukkii orkideat myös tällä hetkellä todella kauniisti. Mukavasti piristävät syksyistä tunnelmaa. Jokainen kukka kukkii, myöskin sain miniorkidean kukkimaan uudelleen. Eli voin jatkossakin huolettomasti hoitaa kaikki kukat samalla tavalla, kun vähän miniorkidean hoito arvelutti minua etukäteen. Miniorkideaa minulla ei ennestään ollutkaan, kunnes ystäväni toi kerran minulle sellaisen tullessaan. Se onkin kaunis, vielä hauraamman näköinen. Alla on kuva sekä miniorkideasta että tavallisesta orkideasta. Selkeästi miniorkideaan tulee kukkiakin reilummin, vaikkakin paljon pienemmässä koossa. Kaikki orkideani ovat muuten valkoisia. Onko sinulla orkideoita?Syksyn tunnelmaan mielestäni kuuluvat myös kanervat ja callunat. Koska osa kesäkukistani jatkaa upeaa kukintoaan, niin en ole raaskinut niitä viimeisiä vielä laittaa pois, joten vielä on kanervat ja callunat hankkimatta. Nyt kuitenkin viikonlopun aikana mielessäni ne kävivät jo aika tiuhaan, joten kyllä ne on ihan kohta hankittava etuterassille vastaanottamaan kotiinsaapujia ja vieraita. Ja ehkäpä keksittävä jotain kivoja syysistutuksia, esimerkiksi kaaleilla saa kivasti istutuksiin ilmettä ja väriä. 
Joko sinulla on syysistutukset tehtynä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3