sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Autumn weekend.

Syksyiseen viikonloppuun kuului mukavia syyshommia pihalla, sekä kenties tämän vuoden viimeinen nurmenajo? Tulipa reippaasti haravoitua myös nurmisilput pois nurmelta, nytkö voisin ostaa syyslannoitteen? Vai onko se kuitenkaan aivan välttämätön? Nurmen kasvun kanssa kun ei ole minään vuonna ollut ongelmaa.. Ja nyt tunnustan, että myös meillä ulkokalusteet siirrettiin talvisäilytykseen. Oikeastaan kaikki on valmista talvea ja lunta varten ( paitsi se lannoite..) joten antaa tulla vaan - lasketteluvälineetkin on helposti mukaan otettavissa! :)

Lauantaihin kuului ihania ystäviä koko päivälle sekä aamiainen leipomon herkuilla. Ystävien kanssa sain ujuttaa sormeni heidän hiuksiin ja toteuttaa ammatillista näkemystäni. Se on sitä jotain - käsillä puuhaaminen,  aikaansaaminen ja mieluiten onnistuneen lopputuloksen näkeminen. Ystäväni toi minulle tullessaan illaksi Maraboun Domino-suklaan. Uusi tuttavuus minulle. Todellakin uusi. Ihmeellistä. Yleensä kun välittömästi makutestaan kaikki uudet herkut. Ja tämäkin viikonlopun aikana perusteellisesti testattua, mussutettua lähes koko suklaalevy. Ja ei todellakaan ollut mikään pettymys, voisin väittää olevan aina bueno suklaa! Joko sinä olet törmännyt tähän kaupoissa tai liekö jo kotonasi käynyt makutestissä?


Viikonloppuisin ehkä ihaninta ja rentouttavinta on se, ettei tarvitse rakentaa suuria aikatauluja. Siitä minä tykkään. Ja vietimmekin tänä viikonloppuna paljon yhteistä aikaa sekä seinien sisä- että ulkopuolella, ja Zorro pojumme on upeasti kotiutunut perheeseemme ja kulkee mukanamme minne menemmekin. Vaikka aikamoinen pehmohalinalle hän meillä onkin, mutta kyllä sitä miehistä luonnettakin löytyy..Viikonloppuisin on mukavaa syödä myös arjesta poiketen, ja välillä tuntuukin että olen aika tylsä ja yksinkertainen kokki viikolla. Tänään päätin leipoa ihanan maukasta kinkku-paprikapiirakkaa, jonka ohjeen olen aiemmin blogissanikin jakanut. Ohje löytyy täältä. Maukas ruispohjalla oleva piirakka ja todella helppo + nopea valmistaa.


Päätimme tänään lähteä esikoiseni telinesalitreenien jälkeen retkelle luontoon. Pakkasimme kotona eväät mukaan ja suunnaksi otimme luontopolulla sijaitsevan Vuorilammen, joka on aika lähellä kotiamme. Lammen rannalla olisi mahdollista myös paistaa vaikka makkaraa. Tyydyimme kuitenkin tällä kertaa juniorin tekemiin eväsleipiin ja muihin retkieväisiin.. 

Lammen rantaan vievät kauniit pitkät pitkospuut. Muutoinkin luonto ja metsä on kauniisti ympäröimässä lampea. Kyllä mieli lepää näissä syksyisissä maisemissa, vaikkakin kylmä oli! Syksy todellakin on täällä ja melkein voimme aistia talven hiipimisen.. ainakin ulkolämpötiloissa, lähellä nollaa mennään täällä Keski-Suomessa.

Eväsleipien lisäksi eväänä oli tietenkin tyttöjen valitsemia keksejä. Itse rakastan noita LU:n Bastogne-keksejä myös, ja harvoin paketin avaamisen jälkeen sinne yhtään jää jäljelle. Tänään kuitenkin vohvelipurkki kotiutui tyhjänä kotiin, mieluista ja harvinaista herkkua. Monesti näihin on törmätty ravintolassa ja synttäreillä koristeena kakuissa / kahvipöydässä.

Kotiinmatkalla pieni poju alkoi väsymään ja pyysi päästä syliin. Siellä olikin hyvä kulkea kotiin, ja kotona simahti lattialle uneen välittömästi. Me muu poppoo käytiin saunassa rentoutumassa (lue: lämmittelemässä syysillan jälkeen) ja tytötkin vaipuivat nopeasti iltaunille. Taidan itsekin hiipiä pikkuhiljalleen peiton alle ja lähteä tapaamaan Nukkumattia.. Miten sinun viikonloppusi meni?

Hyvää yötä
ja
mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3