torstai 15. elokuuta 2013

Smiling.

Oikeastaan pienetkin asiat arjen keskellä piristävät päivää. Erityisesti minulla saattaa hyvin pieni asia autoilun ulkopuolella olla luxusta, ja tuntuukin että nykyisin huomaan ympäristössä enemmän kaikenlaista ajellessa. Reittien tullessa tutummiksi pystyn keskittymään myös luonnon ihailuun.

Eräänä päivänä matkani varrella oli järven rannassa hevosia. Ja se oli juuri sellainen hetki, jonka halusin ikuistaa, ja jossa oli sitä jotakin kauneutta. Kuvasin hevosia ja pohdin kuinka kauniilla paikalla ne saivatkaan laiduntaa. Paikalle saapui vanhempi herrashenkilö, joka avoimesti kertoi minulle hevosista ja kenen ne olivat jne. Se tieto ei varsinaisesti minua kiinnostanut, vaan se hetki - järvi, hevoset ja aurinko. Todellinen vaihtelu moottoritiellä tai keskustassa ajamiseen.


Piristämisestä puheen ollen, yksi asia joka piristää monesti päivääni - KAHVI! Varsinkin pidemmät ajomatkat ja aikaiset heräämiset saavat minut helposti uneliaaksi, ja kahvin avulla pysyn skarpimpana. Monesti haenkin huoltoasemalta mukaani kahvin, tosin huoltoasemienkin suhteen minusta on tullut hiukan kranttu..


Eilen kuitenkin bongasin taas jotain mikä sai hymyn huulille. Jotain mikä sai minut pysähtymään ja tarttumaan kuvaamaan. Bongasin hiukan erilaisen jäätelökioskin - joka oli hienosti ympäristöään myöten "sisustettu" jäätelöillä. Olin aiemmin lukenut kyseisestä jäätelökioskista ja sen saamasta huomiosta Keski-Suomalainen lehdestä, mutta nähdessäni sen eilen - oli pakko pysähtyä. :)  Kyseisen kioskin jäätelöt ovat italiaistyyppisiä ja valmistetaan maitotilan omasta maidosta, vain makuaineet tulevat Italiasta.

Valitettavasti en päässyt kuitenkaan maistamaan näitä jäätelöherkkuja, kioski oli vielä kiinni siihen aikaan kun minä olin paikalla.. Oletko sinä maistanut kenties näitä Liisankankaan jäätelöitä?


Arjen iloja on myös uudet kankaat keittiössä! Marimekon "Mehiläispesä"- kankaasta ommella surautin keittiöön uuden kaitaliinan pöydälle sekä ikkunaan uuden kapan. Tarvitsin tosissani "sitä jotain" piristystä kotiini syksyn hiipiessä. Ja verhoista onkin hyvä aloittaa.. Valinnan vaikeus on kyllä kamalaa, ja nykyään nuo Marimekon verhokankaat ovat 37€/metri, joten ihan jokaista kangasta mistä tykkää, ei voi kerralla hankkia. Pohdin pitkään tämän "mehiläispesän" ja "isoisän puutarha"- kankaan välillä, mutta kuitenkin värimaailmaamme tämä valinta oli pehmeämpi. Ja eipä sitä tiedä kuinka tässä pian innostuu sisustamaan..Eilisen päivän oli ollut todella syksyinen ilma. Koleaa ja satoi koko päivän vettä. Sisälläkin meinasi välillä paleltaa ja mielessä todellakin kävi jo tulet takassa. Autoillessa aamulla minulla oli jo lämmitys ja penkinlämmitin päällä. Ja tämä jos mikä on merkki siitä, että kesä alkaa olla selätettynä. Puhumattakaan syksyn sävyistä esimerkiksi pensasaidassa. Väistämättä se syksy saapuu. Yhtä väistämätöntä on ne ajatukset jo kesäkukkien hävittämisestä / vaihtamisesta syksyisiin istutuksiin.. Täytyy todeta, että nyt on hyvä aika vaihtaa myös pitkälahkeiset housut jalkaan. Ja ottaa käyttöön uusi maxi-hame - hommasin todellakin uuden maxihameen tummansinisenä, mustaa en ennättänyt käyttää kuin kerran kunnes sain siitä palautetta mieheltäni..

Nostin esille Partyliten kynttilänjalat keittiön pöydälle luomaan tunnelmaa. Tämä kolmen symmetria kynttilänjalkasetti on ollutkin mieleinen minulle, ostin ne aikoinaan kun pidin kutsut kotonani. Tämä setti maksoi emännälle muistaakseeni 19,90€ eli ei paha hinta ollenkaan, ja settiä voi muokata eri sävyisillä kynttilöillä sekä laittamalla kynttilänjalan sisälle jotain koristeita. Mitäs tykkäät? Joko sinä olet aloittanut kynttilöiden polttamisen?


Pieniä ja suuria iloja arjessa tuovat myös ystävät. Sain eilen ystävältäni suklaata kera ihanan kortin. Kortti on lisäksi staattinen tarra, joten sen voi turvallisesti kiinnittää ikkunaan tai vaikkapa jääkaapin oveen ilman pelkoa tahmaamisesta. Sokeritonta suklaata, en olekaan maistanut tällaista. Kyllä ne ystävät toisensa taitavat aika hyvin tuntea. :)

4 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana jäätelökioski! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kioski ja kuulostaa jätskikin kyllä kokeilemisen arvoiselta! Missä toi kioski siis oli? Ja rupes mua vähän kiinnostaan mitä sä teet työksesikin, kun oot maininnut että paljon autoilet... hmmmm?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kioski oli Pihtiputaalla. :)
   Mä teen työtä myynnin parissa:)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3