maanantai 5. elokuuta 2013

A little bit..


" Nyt vähän ostoksille.." Niinpä niin. Ostimme vähän tällä kertaa, ja oikeastaan pelottaakin hirvittääkin mitä kaikkea kerkeää kertymään kotiin ennen pienen pennun muuttamista kotiimme. Löysimme kylläkin samalla reissulla monta tarpeellista juttuja ja tytöt innostuivat ostamaan pojulle erilaisia leluja kumpikin. Ja vieläpä ehdottomasti halusivat itse ostaa ja omilla rahoillaan! Nyt on monenlaista varustetta ja lelua..Täytyy kyllä kiittää apua eläinkaupassa, Musti & Mirri Palokassa palveli meitä todella hyvin ja osasi kiitettävästi vastata kiperiinkin kysymyksiin. Haluamme heti totuttaa pojun pennusta saakka menevään elämäämme, joten kantokopalla on todellinen tarve. Varsinkin jäähallin suunnalla tulemme paljon ajelemaan, ja muutenkin reissaaminen on varmasti vahvana jatkossakin. Ja oikeastaan ilman kantokoppaa ei edes kotiinhaku olisi onnistunut. Koska rotu on pitkä valkokarvainen, sille suositellaan valkoisien koirien shampoota - vähän kuin blondeille silvershampoota- mutta pennuille se on liian voimakasta, ostimme oman pentushampoon jo valmiiksi. Myös pesutoimet ja harjaaminen tulee olemaan tuttu juttu ihan pienestä pitäen meidän vilperillä :) Pentumme vanhemmilla on erittäin vahva karva kummallakin, eikä juuri jakauksiakaan tehden iho näy. Kasvattajat sanoivat, että koiran harjaaminen pitkäkarvaisena ottaa noin tunnin päivässä..


Yllätyksemme saimme jo ensi tapaamisella pienen starttipaketin pentua varten mukaan kotiimme. Myöskin kirjalliset ohjeet/ neuvot saimme kyseiseen koirarotuun, sen kasvattamiseen ja hoitoon liittyen. Starttipaketti oli varsin kattava, reilusti erilaista penturuokaa, ruokakuppi, makupaloja jne.Monenlaisia vaihtoehtoja puremiseen ainakin on nyt hommattu. On erilaista vinkulelua, purulelua, pehmoa, pururengasta, puruluuta jne. Oikeastaan eläinkaupassa aikaa viettäen on aikuinenkin kuin lapsi karkkikaupassa. Ainakin minä kiertelin ja ihmettelin, ja ostohalut olisivat olleet voimakkaat monellekin sellaiselle, mikä ei vielä ole ajankohtainen. Kun pentu kasvaa, koiran kanssa voi mennä eläinkauppaan yhdessä ostoksille ja koiralle voi sovittaa tarvittavia varusteita, jotta ovat oikeanlaiset ja erityisesti oikeankokoiset. Aika upeaa ja varmasti asioimme samassa eläinkaupassa uudelleenkin. Vaikka eipä sillä, vierailu myös toiseen eläinkauppaan tuli myös suoritettua jo..


Nyt kuitenkin pitää malttaa vielä jokunen tovi, ennenkuin saamme tämän ihanan koiravauvan kotiimme. Joko voi laskea päiviä? Onko vielä pitkä aika?

2 kommenttia:

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3