sunnuntai 11. elokuuta 2013

Out & Baking.Kävimme tänään nauttimassa puolen päivän aikoihin Vaajakosken Naissaaren maisemista, ja pystyimmepä vastustamaan jäätelön kiusaustakin. Vaajakosken ranta on kaunis, jossa tykkäämme kesäisin käydä. Ja tyttöjen ollessa pienempiä monesti jäimme ihmettelemään veneiden liikkumista koskella. Ulkona ja varsinkin veden lähistöllä on sitä tunnelmaa näin kesäisin. Joskus aina vesistön lähellä mieleen hiipii se ajatus, että olisipa kiva asua järven rannalla. Tai olisipa edes se kesämökki. Tai mieheni uusin päähänpinttymä - saunalautta! Ne saunalautat ei ole kovin suuritöisiä tai suuri budjettisia, ja taitavat ollakin aika yleisiä nykyään - muodikkaitakin. Monta siis saunalauttaa tukevaa seikkaa..

Aloin tänään katsomaan huomisen tarjoilun valmistumisaikoja, jotta osaan kahvit keittää oikeaan aikaan, ja onnekseni katsoinkin - sillä esimerkiksi salmiakki-browniet tulee olla jääkaapissa vähintään 8 tuntia jähmettymässä, joten olisipa huomiset synttärikahvit mennyt aika myöhään iltaan.. Joten päätin tarttua tuumasta toimeen, ja browniet ovat nyt jääkaapissa jähmettymässä huomista varten, jolloin leikkaan ne palasiksi. Haluaisitteko että jakaisin ohjeen myös täällä? Kiinnostaako sinua browniet turkinpippurilla?

Lisäksi halusin tarjolle jotain suolaista, ja ajatus lähti ystäväni tekemästä ruispohjaisesta kinkkupiirakasta. Tein myös piirakan tarjolle etukäteen huomista varten, lämmitän sitä vain ennen tarjoilua. Tämän kinkkupiirakan ohjeen googletin täältä ja jauhoina käytin ruisjauhoja ja venhäleseitä. Ja hirmuisen helppo oli pohja valmistaa, varmasti samalla pohjalla valmistan muitakin suolaisia piirakoita jatkossa! KINKKUPIIRAKKA RUISPOHJALLA

Pohja:
100g voita
1,5dl ruisjauhoja
1dl vehnäleseitä
2rkl kylmää vettä
2dl juustoraastetta

Täyte:
Kinkkusuikale
paprikaa
2 kananmunaa
2dl kermaa
mustapippuria
1dl juustoraastetta

Nypi voi, jauhot ja leseet keskenään. Lisää vesi ja
juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Levitä piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille. Täytä pohja kinkkusuikaleilla
ja paprikanpalasilla. Sekoita kananmuna, kerma ja mustapippuri
keskenään. Lisää juustoraaste mukaan. Kaada seos
täytteen päälle. Paista 200asteessa reilu puoli tuntia.


Oli muuten pakko jakaa teillekin kuva eskarilaisestani hiljattain hankkimassani H&M mekossaan, söpö! Eikä mekko ollut hinnalla pilattu, olisiko se maksanut jotain 12€, eli jos samanlaista haluat - suosittelen kiirehtimään, nämä menevät varmasti kaupaksi. Ihastuin mekkoon myös itse oitis, jotenkin mekon tyyli on Zaramaista ja kun Jyväskylässä ei Zaraa ole, niin tämä oli ihana löytö. Mekossa on myös niskassa kultainen vetoketju, joka kruunaa kokonaisuuden. Mutta jotenkin myös mielessäni pyörii jo kamala pakkomielle päästä Zaraan ostoksille.. Eihän Zaralla olekaan verkkokauppaa? Missähän on lähin Zaran liike? ;)

Niin ja jostain kumman syystä tänään sain aikamoisen tehopuuskan siivota tyttöjen vaatekaapit, aloitimme esikoisen kaapeista joista iso kasa siirtyi juniorin vaatekaappeihin. Kun taas juniorin kaapista iso kasa siirtyy eteenpäin. Onhan tämä tilanne nyt jotenkin korjattava. Jollain aikavälillä. Ja jollain lompakolla. Lompakostakin puheenollen, on melkoinen pakkomielle saada uusi sellainenkin - vielä pienempi kokoluokaltaan kuin mikä uusin DKNY:n lompakkoni..


Nyt kuitenkin unille,
Öitä!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3