lauantai 6. heinäkuuta 2013

Raparperia & marenkia.

Nappasin mukaani raparperia paluumatkalla yöpaikastamme, sukulaisten luota. Koska en ollut viikkoon leiponut / valmistanut ruokaa, niin tottahan toki lieden eteen on päästävä.:) Päätin valmistaa niistä jotain herkkua meille, ja mieleeni oli painunut eräs houkutteleva erikoinen raparperipiirakka. Ohjeen olen bongannut täältä.


Raparperipiirakka marengilla


Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
noin 3 raparperin oksaa
2 valkuaista
1 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja painele voideltuun vuokaan.
Keitä pilkottuja raparperejä sen verran, että ne hieman pehmenevät. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokerit. Asettele raparperit ja marenki piirakkapohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Nautitaan jäähtyneenä. Nam!



Yhdellä sanalla : TOIMII!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3