perjantai 26. heinäkuuta 2013

Pärnu vol.2

Vietimme tosiaan lomani viimeiset päivät Pärnussa, ja menimme Viking Xpressillä Tallinnan puolelle. Tallinnan satamasta ajelimme omalla autollamme matkaseuramme kanssa kohti Pärnua. Maisemat oli huikeat ja matkalla vilistäneet haikarat pesineet saivat mielenkiinnon pysymäänkin Viron kauniissa maisemissa. Pärnussa meillä oli upea huoneisto, jonka mieheni oli bongannut ja kohteemme löytyy esimerkiksi täältä. Huoneistossa oli erillinen makuuhuone, hyvät keittiöominaisuudet ja tilaa riitti - voiko lapsiperhe muuta pyytää? Rakennuksessa ei sijainnut siis ravintolaa / aamupalatarjoilua, joten haimme kaupasta aamupalatarpeet sekä lomaeväitä (karkki, limu, sipsit..). Lomaeväät, jep jep, toivon että seuraavaan lomaan onkin aikaa, tuli nimittäin näitä "lomaeväitä" aikamoisesti tällä kesälomalla nautittua..


Huoneistoltamme ei vanhaan kaupunkiin ollut kuin n.5minuutin kävelymatka, ja hyppäsimme eräänä aamuna myöskin kaupunkijunan kyytiin ja kävimmekin rannan tuntumassa ainoastaan juuri tällä junalla. Kelit eivät meinaan suosineet meitä, joten emme päässeet rantahiekkaan upottamaan varpaitamme ja nauttimaan auringonsäteiden syleilystä. Pärnussa oli paljon kaikenlaista, löytyi sisävesipuistoa, spa:ta, erilaisia hoitolapaikkoja ja myös erilaisia mahdollisuuksia shoppailuun. Esimerkiksi Vanhan Kaupungin puolella on PK, Pärnu Keskus, Port Artur ja Viron suurin kauppakeskus Kaubamajakas tuli myös tutuksi autolla liikkuessa. Ja löysipä miehet ensimmäisenä iltana jotain mukavia paikkoja, joissa istua iltaa nahkasohvilla, ja Casinon..
Esikoisen mukaan tarttui uusi lippis, joka onkin ollut joka päivä ahkerassa käytössä :)


Lisäksi käsityöliikkeitä oli kaupunki tulvillaan, ja lähtipä mukaamme yksi maatuskakin - ja niitä olikin paljon ja todella hienoja! Pärnussa oli myös edullista ruokailla, ja kävimmekin erilaisissa paikoissa ulkona syömässä. Kävimme myös tutustumassa pariin Pärnun parhaimpien ravintoloiden joukkoon kuuluvissa Sisi- italialaisessa ravintolassa ja Pizzarestorian Steffanissa. Ja molemmat olivat kyllä täysin ansainneet arvostuksensa, eli jos käyt itse Pärnussa - suosittelen kumpaakin ruokapaikkaa.
Steffani tuntui olevan erityisen suosittu sekä päivällä että illalla, jonoa oli koko ajan ja ruokia sai odotella pöytiinohjauksenkin jälkeen 1,5tuntia. Mutta edelleen, odotus oli sen arvoista. :)Kaikenkaikkiaan Pärnu oli meille ERITTÄIN positiivinen yllättäjä, ja onpa käynyt mielessä jo heti uusikin reissu Pärnuun. Ihastuin luontoon, kaupungin tunnelmaan ja arkkitehtuuriin. Kaupunki tarjoaa todellakin monenlaista. Seuraavalla kerralla sitten alkukesästä tänne, niin pääsee aurinkorannoillekin. :)
Söpöjä rakkaudenlukkoja sillalla! Sattumalta piti heti silmään suomalaisen parin lukko, jotka olivat pari päivää aiemmin sen siltaan kiinnittäneet. Romanttista, eikö?


Ja mitäpä luulette,
tuliko ostettua muuta kuin "maatuska" ja lippis tällä reissulla? ;)

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia Pärnusta. Kesällä upea paikka.Oli pakkomielle päästä SI-SI ravintolaan huhtikuun lopulla 2015 mutta ei ollut ravintola käytössä?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3