keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Lastenpäivä.

Tästä päivästä tuli todellinen lastenpäivä. Aamupalan jälkeen suuntasimme Viitaniemessä sijaitsevaan liikennepuistoon. Liikennepuistossa on kesällä mukavasti ohjattua toimintaa, ja polkuautoja kaikenikäisille. Saavuimme paikalle etuajassa, 10 minuuttia vaille kymmenen. Viitaniemen liikennepuistossa oli useita perheitä odotamassa jo ennen meitä. Kun kello tulee kymmenen, alkaa tapahtumaan: liikennevalot siirretään paikoilleen, tankkauspiste seuraavana ja autot yksi kerrallaan - ja ajo voi alkaa.
Hauskimpia mielestäni ovat kahden ajettavat polkuautot, jotka ovatkin suosittuja pienen lapsen ja aikuisten käytössä. Polkuautoja liikennepuistosta löytyy jokaiseen kooon, pienimmät poljettavina traktoreina. Mielestäni olisi hyvä juttu, että liikennepuiston ohjaajat ajelivat muiden seassa polkuautoilla ja ohjeistivat tarvittaessa. Muutoinkin mielestäni liikennepuistot ovat hyviä selkeyttämään liikennekäyttäytymistä jo liikenteessä yksin kulkeville.
Liikennepuiston suosio oli selkeä, jo puoli tuntia avaamisen jälkeen alkoivat parkkialueet täyttymään. Onneksi keli kuitenkin suosi meitä, eikä tullut vesisadetta. Vaikka eipä sillä, kylmä tuuli oli seurana kokoajan ja kaivoinkin mukaan syystakin. Syystakin! Heinäkuussa! Mutta en kyllä ollut yhtään liikaa pukenut päälleni..

Päätimme päivällä jatkaa päivää lasten toiveilla, ja suuntasimme Nokkakiveen Lievestuoreelle. Ehdottomasti suosittelen tutustumaan Nokkakiveen, ellei paikkana ole jo tuttu. Tästä heti tutustumaan. Varsinkin pienille lapsille paikka tarjoaa paljon erilaista nähtävää ja koettavaa.
Otimme meille rannekkeet suosiolla, koska tytöistä on tullut melkoisia hurjapäitä. Valitettavasti me vanhemmat ei niin hurjapäitä olla, mutta tänään lankesi minulle se hetki -kun piti olla mukana kieppumassa laitteissa. Onko iän myötä jotenkin herkistynyt kieputukselle? Miten voikaan mahasta niin ottaa? Kuvat puhukoon puolestaan miten kivaa "meillä kaikilla" oli.. :)


Pensaslabyrintti oli kyllä ihan huippu! Hienosti muotoillut pensaat, keskustaan piti löytää ja vielä siellä takaisin portillekin. Tytöillä oli vauhti päällä ja taisivat yrittää eksyttää minut labyrinttiin - mutta eivät onnistuneet..
Nokkakiveen oli hiljattain avattu myös UUSI kummitusjuna käyttöön. Jonkun verran tämä vielä oli keskeneräinen, mutta upea tiilistä rakennettu kokonaisuus tiedossa. Tässä kävimme parikin kertaa - tytöt useamminkin. Paikka yllätti. Sisällä oli meinaan nukkejen lisäksi aitoja ihmisiä, jotka säikyttelivät, koputtelivat, koskivat sinuun ja liikkuivat. Lisäsivät kivasti kummitustalon tunnelmaa. Kannattaa kokeilla :)
Mielessäni kävi ajatus, millainenkohan kesätyö olisi säikytellä kummitusjunassa? Mahtaa olla hauskaa pojilla!


Tämä päivä totisesti oli meillä lastenpäivä. Mitähän huomiseksi keksitään?

2 kommenttia:

  1. Mekin käytiin äitin hoitolasten kanssa pari kesää sitten tuolla liikennepuistossa ja se oli kyllä niin mukava paikka. Tykkäsin kovasti! :) ja tuolla nokkakiven puistossa ollaan myös käyty ja ihan kiva paikka sekin. Tosin enemmän on lasten paikka eikä niinkään aikuisten vaikka kyllähän sieltä löytyy laitteita mihin hyvinkin voi mennä, mutta ei mikään hurjapäitten paikka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokkakivi on ihan huippu paikka nimenomaan perheen pienimmille ;)

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3