keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Day with rain.

Sadepäivä.
Oli suorastaan outoa olla eilen lähes koko päivä sisällä. Sade piiskasi ikkunoita, ja tuuli lennättätteli tavaroita pihalla. Lämpötilakin oli jo aika syksyisiä lukemia muistuttanut. Illan tunteina mielessäni kävi jopa että tekisisi mieli laittaa takkaan tulet ja viritellä kynttilöitä palamaan. Liekö tämä merkki jo valmiudestani syksyyn?! Olen onnellinen, että olemme saaneet tänä kesänä nauttia aurinkoisista, kesäisistä ilmoista. Näistä keleistä tulee meinaan mieleen edellinen kesä, jolloin satoi vettä hyvin runsaasti eikä grillikelejä juuri ollutkaan.


Tänä vuonna olemme viime kesänkin edestä lämmitelleet takaterassilla grilliä, ja eilenkin siellä valmistui Ribsejä (grillikylkeä).  Esimerkiksi täältä löytyy yksi ohje Ribsien maustamiseen / valmistamiseen, meillä mieheni on itse valmistanut marinadin ja keittänyt itsemaustetussa liemessä kyljet ennen grillausta. Sain maanantaina takaterassimme öljyttyä - vaikka läheltä piti, etten hommaa olisi tälle eiliselle jättänyt, mutta en antanut itselleni periksi. Olisi kyllä harmittanut aikamoisesti..

Sadepäivät on oikeastaan aika petollisia. Sitä armottomasti katselee taloa sisäpuolelta, eikä voi vastustaa myrskynomaista tarttumista imuriin, järjestelyä ja kaappien järjestelyä.
Käykö sinulle koskaan näin? Toisaalta vaarana tällaisina päivinä on joutua verkkokauppojen syvyyksiin, ja samalla laihduttaa lompakkoaan hetkessä melkoisesti. Ja miten musta tuntuukaan, että varsinkin kesäaikaan saisi imuroida liian usein  kokoajan. Nurmea kantautuu ulkoa sisälle melkoisesti, ja seuraava nurmenleikkurimme totisesti on sellainen keräävä..


Koska sadepäivä muutti meidän päivän suunnitelmat, niin päätimme tyttärien kanssa pitää leffaillan. Leffaherkutkin oli jo valmiiksi hommattu. Tämä kesäloma onkin ollut melkoista herkuttelua!


2 kommenttia:

  1. Mä odottelen kovasti tänne pääkaupunkiseudulle sateisia päiviä ja hieman viileämpää. Niitä on luvattu monta kertaa mutta aina on ennusteet menneet pieleen. Olisi ihana 'luvan kanssa' käpertyä sisälle ja tehdä rästissä olevia kotitöitä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3