tiistai 30. heinäkuuta 2013

Arkea ja leivontaa.

Arki aloitettu ja katse onkin jo syksyssä. Pihapensaissa on nähtävissä jo hiujkan syksyn sävyjä ja vattupuskissa käyty keräilemässä. Mustikoiden aika on myös jo, jos hinkuaa niitä talven ajalle pakkaseen. Mielessäni on pari kertaa käynytkin jo syksyiset toimet: lyhtyjen virittämiset ulos sekä kynttilöiden polttaminen iltahämärässä. Joko sinä pohdit samoja syksyisiä seikkoja?

Arki rullaa samalla lailla kuin ennenkin, juniori päiväkotiin -> töihin -> juniori päiväkodista -> kotiin. Esikoisen jäätreenit alkavat ensi viikolla, että suhaamista edestakaisin tiedossa koulun ja harrastuksen parissa. Arkea olisi vaikeaa ylläpitää kurissa ilman kalenteria, ja se monesti lomailussa onkin se ihanin juttu - aikatauluttomuus. Arjen piristeenä ovat mielestäni kuitenkin vieraat. Me saamme tänään vieraita. Onko sinullakin tarve leipoa vieraita varten? Pistää pöytä koreaksi? Minulla on taipumusta tähän. Jotain piti nyt myös leipoa. Ehkäpä jotain marjoista? Joo! Mustikkapiirakkaa? Joo! Jollainen uudella ohjeella? Joo! Niinpä päätin kokeilla jotain ihan uutta ja bongasin erilaisen mustikkapiirakan ohjeen Täältä.

Taikina

125g voita
3/4 dl steviajauhetta
1 kananmuna
2-3dl mantelijauhoja
1/2tl leivinjauhetta

Täyte

3-4dl mustikoita
2prk kermaviiliä
runsas loraus/ 1dl kermaa
1dl steviajauhetta
2 kananmunaa

1. Voi ja steviajauhe sekoitetaan keskenään, joukkoon
lisätään kananmuna.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massan
joukkoon. 
3. Taikina painellaan voidellun piirakkavuoan pohjalle.

4. Täyte sekoitetaan keskenään ilman mustikoita.
5. Mustikat kaadetaan piirakkapohjan päälle ja täyte 
mustikoiden päälle. 
6. Piirakkaa paistetaan uunissa 175asteessa n.40min.
 


Päätin heti kokeilla ohjetta, ja lähes kaikki aineksetkin löytyy kodin perusvarastosta. Kaupasta piti hakea erikseen kermaviiliä ja stevia-jauhetta. Erittäin nopea valmistaa tällä ohjeella, uunissa paistetaan 40minuuttia ja kotona takuuvarmasti tuoksuu huumaavalta! En vain osannut päättää että vaniljajäätelöä vai vaniljakastiketta niin kaupasta lähti molemmat mukaan... :) 

Tämän ohjeen mustikkapiirakka ei ole yhtä makea mihin ollaan meidän perheessä totuttu, mutta vaniljakastikkeen kanssa tämäkin toimii. Pohja on mukavan pehmeä verrattuna aiempiin pohjiin millä olen valmistanut, puhumattakaan kaupan valmiista piirakkataikinapohjasta..
Makeaa tiistaita sinullekin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3