sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Me and Iron.

Mitä sinun lauantai-iltaasi mahtoi kuulua?
Minun lauantai-illastani hujahti pari tuntia kodinhoitohuoneessa silitysraudan kanssa. Kyllä! Ihan pähkähullua! Kuten olen kertonut, rakastan pyykinpesua ja etenkin nyt auringon helliessä olenkin antaumuksella antanut pesukoneen pestä puhdasta pyykkiä kuivamaan. Toispuolisena seikkana on ollut silitettävien puhtaiden pyykkien määrän kasvaminen, eikä siihen silittämiseen tosiaankaan ole tehnyt mieli ryhtyä...
ennen kuin on ihan pakko. Ja tänään se tilanne koitti, koska Viron matkamme lähestyy ja kivempi pakata vaatteita jo silitettynä.Olen nyt lomalla yrittänyt väistää väsymystä, joka tuntui keväällä olevan välillä vahvastikin päällä ja nyt aamuisin on todellakin uni maistunut. Tänään minua heräteltiin puoli kymmenen jälkeen, ja saimme ajatuksen lähteä torille aamukahville & lörtsylle. Olemme perinteisesti jokaisella kesälomalla käyneet torilla aamukahvilla - ja nyt oli sen aika, kun koko poppoo lomailee.

Oletko muuten koska viimeksi
matkustanut junalla?

Jäin itse tätä pohtimaan tänään ja totesin siitä olevan aikaa vuosia. Omassa lapsuudessani junalla kuljettiin monesti erilaisia välimatkoja, ja siinä oli aina oma tunnelmansa. Monesti pääsin myös höyryveturin kyytiin, ja isäni toimiessa konduktöörinä niin pääsin sinne "konnareiden" koppiinkin. Omat lapseni puolestaan ovat olleet junassa ehkä pari-kolme kertaa. Nyt kuitenkin pääsemme näihin lapsuuteni tunnelmiin sekä kesälomamatkailuun erilaisella näkökulmalla, kun matkustamme maanantaina Helsinkiin junalla puksutellen. Pitäkää peukkuja että ehdimme perille ajoissa. Jostain syystä viime vuosina VR:n luotettavuus on ollut laskussa muunmuassa aikatauluissa pysymättömyyden vuoksi, ja tämä kalvaa omassakin mielessäni. Mutta toisaalta ne ongelmat ovat pääsääntöisesti olleet talvella, eli tämä seikka poissuljetaan.. :)


Kauniita Unia!

2 kommenttia:

  1. Minä olen pakastanut mansikoita ja istutuksiakin tein pihassa. Siinä se ilta menikin! Meidän perhe on aina kulkenut paljon junilla. Ennen kuljin päivittäin. Nykyään enää silloin tällöin. Junat ovat busseja paremmin aikataulussaan. Myöhästymis prosentti on melko pieni junien määrään nähden. Rautateiden kunto on huonontunut, joten niillä ei voi ajaa kovin nopeasti. Mutta vr ei niistä olekaan vastuussa. Mukavaa junamatkaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Itsestäni on kiva lähteä pitkästä aikaa junamatkailemaan!

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3