lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannus.

Aivan ihanaa Juhannuksen aikaa!
Toivottavasti juhannuksesi on kulunut nauttien upeista ilmoista sekä kesän kauneudesta. Uskoisin että monet viettävät juhannuksen myös mökkeillen, me vietimme tänä vuonna ihan kotona kaupungissa. Olimme etukäteen varanneet sisävesiristeilyn höyrylaivalle juhannusaattoillalle.


Itse kokeilin pikakampausta hiuksiini juhannuksen kunniaksi, ja onnistuin mielestäni siinä hyvin vajaassa vartissa. :) Asuna juhannuksena minulla oli Marimekon lyhyt unikko-mekko, klassisesta Marimekon tyylistä tunnettuna..


Olimme varanneet ruokailun laivan juhlanoutopöytään, jonka aloitimme kuohuviinillä. Joka ihan sattumalta sattui olemaan minun lempikuohuvaa - Tosti Astia! Oletko sinä tutustunut tähän kuohuvaan? Mikäli olet makean kuohuviinin ystävä, voin suositella tätä erittäin lämpöisesti! Alkon sivuilla tästä Tosti Astista kerrotaan seuraavasti: " Makea, vähän hapokas, hedelmäkarkkinen, rusinainen, hennon kukkaisa. "
 
Juhannuksen laivana toimi höyrylaiva s/s Suomi, joka lähti Jyväskylän satamasta kuudelta ja palasi ilta kymmenen maissa. s/s Suomi on risteillyt Päijänteellä vuodesta 1906. Kuten allaolevista kuvista näkee - juhannusaaton keli oli mitä mahtavin! Laiva oli myös loppuunmyyty, eli lippuja laivalla ei onnistunut enää sukulaisetkaan saamaan. Laivaa oli somistettu juhannuksen kunniaksi juhannuskoivuilla sekä ruusuilla ruokapöydissä, joka teki oman juhannusfiiliksensä. Laivalla soi "vanhanaikainen" musiikki joka sopi vanhan laivan teemaan upeasti.

Pääsimme myöskin ohjaamaan tätä höyrylaivaa. Tyttäreni eivät heti meinanneet uskaltaa, niin minun piti vähän yrittää aluksi näyttää mallia. :) Yllätykseksi tuo ruoria piti voimakkaasti kääntää jotta sai laivan kääntymään. Esikoiseni pääsi ohjaamaan kapteenin kanssa laivaa saarien välistä, ei ollut valittamista ainakaan näköaloissa minullakaan tuolla ohjaamossa..


Kaikenlaista jännää näytti olevan laivan ohjaamossa. Esimerkiksi erikoinen puhelin sekä mielenkiintoa herättänyt kompassi..


Iltayhdeksän aikaan juhannusaattona alkoi näkymään myös juhannuskokkoja. Vaajakoskella sijaitsevassa Noukanniemessä näytti olevan paljon ihmisiä rannassa katsomassa kokkoa sekä myös vesillä liikenne oli aika kovaa niemen tuntumassa. Näimme matkalla myös toisenkin kokon, kuva on luultavimmin Väinölästä tai Äijälästä..
Mutta aah, miten ihanat maisemat
järvellä olikaan!Mikäli on kokematta vastaava sisävesiristeily Päijänteellä, suosittelen ehdottomasti sekä paikkakuntalaisille että Jyväskylässä vierailijoille tätä yhtenä vaihtoehtona nähdä Jyväskylä hiukan eri näkökulmasta. Ja mikäli säät suosii - kannella on mainio saada vähän väriä myös pintaan :)

4 kommenttia:

  1. Päijänteen risteilyä en ole kokeillut, mutta esim. Savonlinnassa ja Hämeenlinnassa vastaavilla olen käynyt. Suomen kesä on kyllä kaunis ja nämä kuvasikin sen kauniisti kertovat!

    VastaaPoista
  2. Aikas kivannäköistä, kerran olen käynyt juhannusristeilyllä mutta siihen ei kyllä kuulunut ruokailua tai mitään muutakaan. Kannella istuttiin se tuntikohan kun se paatti ajeli ympäriinsä. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3