maanantai 17. kesäkuuta 2013

Banaanipannukakut.

Kotona oli pari banaania, jotka kovasti alkoivat tummumaan pinnasta, eikä kermaviiliä ollut tällä kertaa jääkaapissa tehdäkseni banaanimaustekakun. Joka muuten on meidän perheen ehdoton suosikki ja maistuu läpi vuoden! Päädyin tekemään jotain sellaista, mistä olin kuullut, mutta en koskaan sen tarkemmin ollut testannut. Eli kahden raaka-aineen banaanipannukakut!

Nämä tällä ohjeella tehdyt banaanipannukakut on todella helppoja ja sen lisäksi terveellisiä! Tarvitset näihin vain pari banaania ja kolme kananmunaa. Meidän perhe tykkäsi näistä kovasti, ja esimerkiksi vaniljajäätelöllä höystettynä menisi ihan kahvipöydässäkin.


 

Aloitin muussaamalla haarukalla banaanit leivontakulhossa, ja
 lisäsin kanamunan joukkoon.


Tehosekoittimella sekoitin banaanit ja kananmunat tasaiseksi massaksi,
jossa ei ollut mitään möykkyjä..


Paistoin valurautapannulla pieniä pannukakkuja.
Laitoin hiukan voisulaa pannun pohjalle, jolloin lettuihin tuli kiva pinta.
Tärkeää näiden paistamisessa on että ei saa kääntää liian aikaisin,
tai pannukakku menee ihan mössöksi. Tuli testattua sekin..

Jälkikäteen löysin netistä myös vinkin, että levyä kannattaa pitää hiukan
viileämmällä kuin perinteisiä lettuja paistaessa
- banaanipannarit palavat helposti. Sekin meinasi olla lähellä..



Yllätykseksi näistä tosiaan tuli kuin perinteisiä pannukakkuja / lettuja.
Mitä kypsempiä banaaneja, sen makeampia näistä tulee!

Uskallatko testata?

4 kommenttia:

  1. Meillä noita tehdään melko useinkin ihan välipalana. On sen verran hyviä ja niitä voi huoletta antaa ihan pienenkin lapsen syödä herkkuna, ja äitille hillolla tietenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat kyllä! Ja helpoista helpoimpia ;)

      Poista
  2. Nuo on niin hyviä ja helppoja, löytäneet meilläkin tiensä laiskoihin sunnuntaiaamuihin. Vaahterasiirapilla ja mustikoilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3