torstai 9. toukokuuta 2013

Vanha.

Onko minusta tullut vanha? Milloin on vanha?

Olimme eilen juhlimassa 30-v synttäreitä ihanissa puitteissa mökillä, järven rannalla. Mökki sijaitsi lähellä Jyväskylää, joten matkaan kotoa ei mennyt kuin 5-10minuuttia. Juhlissa tarjottiin ruokaa ja juomaa, kakkua ja boolia. Itse kuitenkin päädyin lähtemään autolla. Jostain syystä vuosia olen lähtenyt juhliin autolla. Mieluummin ajan autolla kun ajan taksilla kotiin. Mistä tämä johtuu? Olenko vain niin pihi? Vai olenko kenties ovela, ja haluan nauttia seuraavana aamuna hiljaisuudesta ilman huonoa oloa? Haluan kenties hyvät yöunet?Onko auto hyvä tekosyy olla ottamatta? Vai olenko vain liian vanha, ja on päästävä ajoissa yöunille?

Jostain syystä tänään kuitenkin olen kiitollinen ratkaisustani. Menin ajoissa yöunille ja heräsin levänneenä, ilman huonoa oloa. Tytöt olivat viime yön mummilassa yökylässä ja jo illalla kotiin saapuessamme oli kova ikävä. Heti aamupalalla puhuimmekin, että lähdetään hakemaan tytöt kotiin. Onko napanuora tyttöihin tosiaan näin tiukalla? Voiko valtava ikävä vallata jo muutaman tunnin jälkeen? Osaanko edes nauttia tästä hiljaisesta hetkestä?
Olen potenut jo jonkun aikaa melkoista sisustuskuumetta. Kuten aiemmin olen kertonut, keittiömme seinältä tipahti suuri taulu ja se repi maalit mennessään. Jostain syystä paikkamaalaus ei palauttanut seinää alkuperäiseen hehkuun, vaan siinä näkyy nyt maalatut kohdat selkeästi. Eikä siinä mitään, jos koko seinä olisi helppo maalata, mutta kun maalattu pinta-ala jatkuu kodinhoitohuoneen oven yli sekä jääkaappi-pakastimen sivulle ja taakse.. Keittiössämme on siis maitokahvin värinen seinä, auttakaa mitä tulisi tehdä, kaipaan kovasti vinkkejä ja apua tämän suhteen.

Maalatako seinä ja palauttaa alkuperäinen taulu paikoilleen?
Vaiko toteuttaa jotain ihan uutta?
Haaveilen valokuvaseinästä, mutta onko keittiön seinä kuitenkaan oikea paikka sellaiselle?
Vai turvaudunko johonkin seinätarraan / tekstiin?
Vai tapetoimmeko seinälle pöydän leveyden mukaisen alueen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3