tiistai 21. toukokuuta 2013

Sun and summer.

Työpäivän jälkeen on ihana hengähtää. Takapiha, terassi ja aurinko. Jäinen juoma. Täydellistä. Aurinko paistaa kovin lämpöisesti, linnut laulaa ja nurmi tuoksuu. Tällä viikolla meidän perheessä juhlitaan kevätjuhlia, sekä esikoisen kevätjuhlaa koulussa että juniorin päiväkodissa on kevätjuhla. Mielessäni sana kevätjuhla saa tietynlaisia tunnusmerkkejä, liekö siihen vaikuttaa oma lapsuus, kasvatus ja tavat, vai onko vain oma mieltymys. Minun mielestäni kevätjuhla on nimensä veroisesti juhla, sinne pukeudutaan juhlavasti ja mielellään toivoisin koko perheen olevan läsnä.

Muistan omasta lapsuudestani kuinka kadehdin niitä lapsia, joilla oli vanhemmat katsomossa. Itse asuin lapsuuden ja nuoruuden isäni ja siskoni kanssa , eikä isä tosiaankaan päässyt töiltään katsomaan esityksiämme. Minä kuitenkin rakastin esiintymistä ja olin monessa roolissa kevät- ja joulujuhlissa, ja siitäpä sitten hiljalleen rakensit näyttelemisestä itselleni harrastuksen. Harrastin teatteria lapsuudesta siihen saakka, kun ylioppilaskirjoitukset lähestyivät. Itse haluan vanhempana nähdä lapsiani esitykset, ilon ja naurun näissä juhlissa. Jonkun vuoden päästä he ehkä kieltävät jo osallistumiseni juhliin. :)
Takaterassilla istuessani ihastelin luontoa, kiertelin omaa pihaa ja nappasin omasta pihasta muutaman valokuvan. Kuvat puhuvat puolestaan että kesä on täällä. Löysipä juniori mieheni kanssa tänään leikkimökin kattorimoituksesta myös ensimmäisen ampiaispesän. Ampiaispesä tuhottiin heti, emmehän halua nimenomaan tuollaiselle paikalle ampiaisia eikä muutenkaan ne ampiaiset mitään mukavia ole. Ihmettelin pitkään ampiaisen ihmettelyä, yrittäessään päästä takaisin "kennostoliittoonsa" jota ei enää olemassa ollutkaan. Lisäksi kaikenmaailman mönkiäiset ja pörriäiset ovat heränneet talviuniltaan. Itse olen kaikkien ötököiden suhteen aika arka, helposti saattaa päästä jopa kirkaisu. Varsinkin jos jokin ötökkä mönkii jossain vartalolla..

Pihassa näytti pensaissa olevan jo kukintoja, sireenissä ja omenapuussa upeat alut kukinnolle. Lisäksi istutuspenkissä nousivat kuunliljat vahvoina esiin. Yrtit kasvavat myös hyvin aurinkoisella pihallamme, persiljaa, ruohosipulia, salaattia, sipulia... Niin ja mansikkaa. Jo näytti olevan mansikoiden alkujakin! Nyt vielä kun saan aikaiseksi kesäkukkien hankinnan ja niiden istuttamisen - ehkäpä viikonloppuna!

Hetki auringossa teki tehtävänsä. Rajat tuli! En nyt tiedä onko se hyvä vai huono juttu, mutta epäilen että tänäkin vuonna minulla on useammat päällekkäiset rajat.. :)

2 kommenttia:

 1. Mulla on ihan samat aatokset noista kevät- ja joulujuhlista. Mun mielestä myös pitää olla pukeutunut hienosti ja paikalla koko perhe katsomassa. Meillä oli koulussa aina kaikilla hienot vaatteet ja melkein kaikkien vanhemmatkin olivat mukana. Minä tosin kävin ihan pienessä kyläkoulussa niin siellä oli vähemmän lapsia ja monella oli kotona työ niin helpommin pääsi mukaan.

  Vitsi miten nopsaan oot saanut rusketusraidat! Muhun ei ota koskaan aurinko. Ihan silleen tosi vähän ottaa ja mua aina ärsyttää, ku oon kesästä talveen aina ihan kalpea. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että samankaltaisia ajatuksia! Nautitaan nyt kesästä ja auringosta <3

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3