torstai 2. toukokuuta 2013

Poropiirakka.


Tyypilliseen tyyliini tämä piirakka valmistuu helposti ja nopeasti. Jostain syystä suosin leipomuksia, jotka ovat juuri nopeita ja helppoja. Ja tietenkin hyvästä mausta tinkimättä! Lupauduin leipomaan vapuksi jotain suolaista, ja kinkkupiirakat on mielestäni jo-niin-last-season, niin halusin kokeilla poropiirakkaa. Ei sillä, kinkkupiirakka kuuluu suosikkeihini, mutta välillä sitä on niin kaavoihinsa kangistunut ettei näe edes muilla aineksilla valmistamista vaihtoehtoisena..

POROPIIRAKKA

- Pirkka rukiinen piirakkataikina
- 200g raejuustoa
- 2dl juustoraastetta ( 1dl täytteeseen, 1dl piirakan päälle)
- kerma 2dl
- 1 kananmuna
- 1dl silputtu tuore persilja
- 1ptk kylmäsavuporoa

Painele piirakkataikina vuokaan, pistele haarukalla
hiukan reikiä. Esipaista 200asteessa 10minuuttia.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Lisää täyte esipaistetulle pohjalle, lisää pinnalle 1dl juustoraastetta.
Paista uunissa noin 20-25minuuttia.

 
Suosittelen testaamaan!


Ohjeen tähän piirakkaan olen löytänyt täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3