sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kukkia.

Kesäkukat. Odottavan aika on pitkä, kun saa istuttaa kesäkukat. Kaivaa ruukut ja amppelit esiin, upottaa sormet multaan ja huolehtia riittävästä kastelusta ja lannoittamisesta. Innostuin vihdoinkin tällä viikolla hankkimaan kotiimme suurimman osan kesäkukista. Jostain syystä kesäkukkien istuttamisen odottaminen on kiusallinen pitkällistä, ja nyt mielestäni oli hyvä aika kun kouluissakin juhlitaan jo kevätjuhlia. Asioin totuttuun tapaan puutarhalla, kuten useampinakin vuosina. Puutarhalla on kiva käydä ja katsella kukkien kirjoa ja valikoimaa. Itse jätin vielä amppelikukan ostamasta, ihan varuilta jos hallayöt vielä koittavat.

Vai mahdoinko taktikoida,
uusi käynti puutarhalla -> uusia kukkia?
Istutin jo etupihalle parit roikkuvat kasvit istutusastioihinsa ja takapihallemme tuli tänä kesänä suuren kiven päälle ruukkukokoelma, jonne valitsin erilaisia värikkäitä kasveja. Yllätin itsenikin ei-niin-perinteisillä valinnoillani, se että oliko valinnat hyviä vai ei - nähdään myöhemmin kesällä. Takapihamme on nimittäin paahteisen aurinkoinen ja kuuma kesällä.

Joko sinä olet hommannut kesäkukat?

3 kommenttia:

 1. Mää aina onnistun tappamaan kaikki kukat. :( Kesäkukat kylläkin aika hyvin kestää sen koko kesän, mutta ei ihan hyvä kuntoisina. Oon ihan onneton kaikkien kukkien kanssa. Joko en kastele tarpeeksi tai kastelen liikaa tai jotain muuta teen aina väärin. Oon niin toivotan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, kaipa siihen oppii vaan käytännön kautta. Itse olen kysynyt uusiin kukkiin törmätessäni apua, että sopiiko esimerkiksi paahteiselle pihalle vai ei. Kesäkukat on kivoja, mutta entä sitten se niiden kuivien kukkien nyppiminen..

   Poista
  2. Mäkin aina koitan noudattaa ohjeita, mutta aina käy sama juttu. Ennemmin tai myöhemmin. :) Mutta en mää mikään himo kukkaihminen olekkaan. Ehkä jos ois enemmän kiinnostusta niin sitten voiskin menestyä. Tuo nyppinen ei kyllä oo mitään kivaa, mutta jos ei montaa kukkaa oo nypittävänä niin kyllä sen kestää. :)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3