sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hyvää Äitienpäivää!

Oikein ihanaa Äitienpäivää
jokaiselle äidille sekä
tuleville äidille!

Millainen on minun äitienpäiväni? Oma äitini on kuollut, joten juhlimme kotona minun äitinä oloani sekä tietenkin anoppia. Äitienpäivääni kuuluu heti aamusta saakka lasten malttamattomuus, puuhailu keittiössä sekä miehen hyssyttely että lapset olisivat hiljaa että " äiti saisi nukkua ". Mutta siis nukunko minä silmäystäkään siitä kun alkaa tohina ja malttamattomuus? Kenties muutama riidantynkäkin? Ei. Minä en nuku, kuuntelen mitä tapahtuu ja nautin omasta olostani. Monet äidit arvostavat omaa aikaa, sitä kun äideillä harvoin tuntuu olevan ja äitiä tarvitaan lähes joka hetki johonkin. Minun äitienpäivän rutiineihin kuuluu aamupala sänkyyn ja lahjojen aukaisu heti ensimmäisenä, lapset ylpeinä esittelevät itsetehdyt kortit ja lahjat.


Tänä äitienpäivänä sain muun muassa kuvassa näkyvät korut ihanilta, maailmanparhaimmilta tytöiltäni, ylpeyden kohteiltani. Esikoinen oli esimerkiksi huovuttanut palloja kaulakoruun ja juniori oli tehnyt upean rintakorun. Herkuttelimme äitienpäivän kunniaksi näillä helpoilla Marianne-paloilla. Nämä ovat tehty siis kääretortusta.

Marianne-palat

pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
2-3rkl kaakaojauhetta
1-2tl leivinjauhetta

Sekoita munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää varovasti vaahtoon. Levitä uunipellille ja paista 225asteessa n.6minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

täyte:
2dl vispikermaa
1prk maitorahkaa
150g marianne-rouhetta
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä kääretorttupohjaan, pyöritä torttu rullalle. Jätä täyteaineksia noin yksi kolmannes koristeluun. Yleensä annan tämän hyytyä jääkapissa 1-2tuntia, jonka jälkeen leikkaan halutun kokoisiksi paloiksi. Koristelussa täytettä voi pursottaa tai levittää lastalla palasen pinnalle ja koristella haluamalla tavalla.


Tutustuin pikalomalla myös serkkuni uuteen perheenjäseneen. Toyvillakoiraan, Tofuun. Joka muuten oli aika ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3