keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Shop.Shop.

Shop. More shopping. Mistä tää shoppailumania kumpuaa? Mistä näitä "pakkosaada"-juttuja oikein tulee? Miten ihmeessä olevinaan mitään ei ole tai on pakko hankkia uutta? Just sellaista, mitä vielä ei ole vaatekaapissa? Miksi aina tulee esille jotain sellaista, mitä vielä ei ole tai mikä suorastaan huutaa sinua? Missä menee raja? Onko shoppailulla yleensäkään rajoja? Onko lompakossa aina kamala reikä? Pursuaako vaatekaappi aina? Pitäisikö ekana hankkiutua eroon vanhoista ennen uusien hankkimista? Onko tarpeet todellakin oikeita? Ostanko vaan ostamisen ilosta? Voiko ostamisesta tulla iloiseksi?


Huivi - H&M
Mekko - Seppälä
Trikoopaita - H&M
Legginsit - H&M
Kengät - H&M

Mitä muita paheita minulla voisi olla? Tupakointi? Alkoholin tissuttelu? Ripsien pidennykset? Rakennekynnet? Ei mulla ole muita paheita. Taidan olla paha ainoastaan suustani tilanteen niin vaatiessa. Olkoon se paheeni. Miinukseni. Heikkouteni. Yksi asia, mitä minun tulisi muuttaa itsessäni. Loppuisiko tämä pahe shoppailulla - kun shoppailu tekee iloiseksi? Jos olen iloinen, suustani tulee vain iloisia asioita? Meneekö se niin?

Voiko shoppailuja perustella itselleen kuinka paljon? Onko kuitenkin kaiken takana perimmäinen tarve shoppailla? Kasvattaako shoppailu ja uudet vaatteet, kassit, huivit, korut itsetuntoa? Trendikkyyttä? Ainakaan rahapussia se ei tunnu millään tavalla kasvattavan, päinvastoin. Onko oikeampi keino säästää shoppailuun? Onko shoppailussa oikeastaan mitään järkeä? Onko siis tässä pohdinnassani mitään järjen hiventä edes? Onko minulla oikeasti ongelma shoppailun kanssa?


Kello - Guess
Nahkakoru - Seppälä
Nomination rannekkeita

Wikipedia määrittelee shoppailun seuraavasti: " Shoppailu on ostelemista, ostoksilla käymistä ajanvietteenä tai harrastuksena. Shoppailu on kiertelyä ja katselua sekä tavaroiden tunnustelua mielikuvissa ennen ostamista. " Eli siis, onko shoppailu minulle harrastus? Tämä olisikin ihan uusi ajatusmalli. Mitä yleensä harrastukset minulle kustantaisivat? Onko tässä taas yksi peruste lisää puolustella itselleen shoppamista? Onko vain viisainta pysyä poissa kaupoista, nettikaupoista ja lopettaa kaikenmaailman alennuskoodien/ alennusmyynti-ilmoituksen tuleminen?


 Iloa ja aurinkoa päivään lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3