perjantai 19. huhtikuuta 2013

Pääkipu + Ikea.

Kärsitkö sinä päänsärystä?
Satunnaisesti? Usein?
Kenties sinulla on migreeniä?

Itselläni pääkipu on hankalasti selitettävissä. Se elää kuin omaa elämäänsä. Välillä menee parikin kuukautta ilman kipuilua, välillä kipu on tuttu viikolla useampanakin päivänä. Tällä viikolla kärsin toistamiseen pääkivusta. Kivun aiheuttajana tällä kertaa uusi juttu, tai näin ainakin epäilen - eräs tuoksullinen kynttilä. Toisaalta kaivoin tällä viikolla myös erään hajuveden kaapista käyttöön - liekö sillä vaikutusta asiaan? Lisäksi eilinen fysioterapeutin niskojeni murjominen tuskin vähensi mahdollisuutta pääkipuiluun?

Itse olen niitä ihmisiä, ketkä kärsii migreenistä. Huonot yöunet, väsymys, kiire ja stressi. Tässä muutama syy millä pääkipu laukeaa helposti päälle. Olen myös kuullut että suklaa, juustot, punaviini ja kofeiini ovat yleisiä migreenin aiheuttajia. Vaikka olenkin suklaanystävä, en ole huomannut yhteyttä tähän pääkipuasiaan. Migreeni on kiusallinen vaiva. Se lamaannuttaa ainakin minut sängyn pohjalle. Kipu estää kaiken järkevän ja hyödyllisen tekemisen. Ainoa apu minun tapauksessani ovat lääkkeet ja pimeä, äänetön makuuhuone ja unet. Valitettavasti välillä migreeni saattaa kestää useampiakin päiviä ja sen aiheuttama kipu on raastavaa.

Mikä sinulla auttaa migreeniin?

Ajattelimme huomenna kenties kaartaa auton keulan kohti Kuopion Ikanoa, Matkuksen kauppakeskusta. Tästä voit tutustua Matkuksen liikkeisiin. Liikkeinä on muun muassa perinteisiä vaateliikkeitä, valikoima kenkäliikkeitä, ravintoloita ja Ikea. Ikealle täytyy tehdä pieni ostoslista, tiettyjä asioita lähdemmekin sieltä hakemaan. Esimerkiksi tämä Bekkestua- pääty kiinnostaa minua kovasti, ja haluankin nähdä sen livenä..

7 kommenttia:

 1. Mä meinasin tuotattaa miehellä saman meille :) Mut taitaa jäädä toiseen kertaan ja pitää vielä mittailla, et käykö oikeesti meidän sänkyyn.

  VastaaPoista
 2. :) Oon sitä kyllä jo pari kertaa käynyt Ikeassa jo hypistelemässäkin, mut ei sit vaan oo sitä otettu. Vähän vielä mietityttää se kangas siinä...

  VastaaPoista
 3. I so feel you ton migreenin kanssa! Mulle on ilmaantunut uutena nyt myös usein toistuvat kallonpohjan tulehdukset joista tuleva päänsärky ja kasvokipu on ehkä vielä migreeni potenssiin kymmenen. Ihan järkkyä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että suakin migreei piinaa. Se on ihan liian järkkyä :/ Miten sulla tulehdukset ilmenee?

   Poista
  2. Niska on tosi herkkä vedolle ja kylmälle ja hetkenkin jos on vaikka töissä ilman huivia, niin niska jumittuu ja sit tulee se tulehdus. Siitä lähtee sit sellanen migreeniä muistuttava hakkaava särky koko päähän, ei kestä yhtään pään kääntämistä, ei ponnistelua jne. Särky säteilee kivasti sit korviin, silmiin, leukaan, hampaisiin ja imusolmukkeet on arat.

   Poista
  3. Voi ei. Itse käyn parhaillaan sarjahoitona fysioterapiaa niskoihin..

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3