maanantai 1. huhtikuuta 2013

Aprillia.

Juksattiinko sinua tänään? Yrititkö ehkä itse aprillipilaa? Meillä aprillipäivä meni puuhaten ja touhuten, sisällä ja ulkona. Sisällä siivosimme koko kodin ja erityisesti lastenhuoneet perinpohjaisesti. Jännästi lastenhuoneisiin kertyykin sitä tavaraa aika lailla, ja se siivoaminen ei jostain syystä ole lasten lempihommaa.. koskaan. Kuitenkin selvisimme kaikki ilman suurempia juksauksia.


 Ulkona sen sijaan puuhasimme takapihalla. Kävinpä jopa leikkimökinkin siivoamassa juniorille leikkikuntoon, ja sielläpä hän kävikin jo hetken viihtymässä. Putsasimme takaterassin lumimassan peitosta silläkin uhalla että selkälihaksissa se tuntuu.. Terassilla istuessa kuuli kuinka vesi valuu ränneissä ja lumi sulaa, katolta tippuu lunta. Oikein keväinen ilma siis. Ilma oli reilusti plussalla, ja onnekkaina takaterassimme sijaitsee aamu/päiväauringon puolella joten hellii myös aurinkoa ottaessa. Terassilaudat kuivivat nopeasti ja nostimmekin grillin esiin, lämmitimme ensimmäiset grillimakkarat ja makkaroiden jälkeen naapureille tarjosimme päiväkahvit.


Pilkottipa siellä täällä talon reunustoilla myös hiukan nurmi, toivoa kevään tulemiseen siis on! Ja toivottavasti tuo lumimassa sulaa ennen juhannusta..Voisin väittää että nyt illalla poskipäitä hiukan kuumottaa, joten kyllä se aurinko vaan vahvasti heijastuu hangesta. Mutta ihanaa kun kevät tulee! Jostain syystä hetki pihalla istuen, nauttien ja asennoituen kesää kohden - niitä ideoita omaan pihaan liittyen vain satelee. Aina tekisi mieli jotain vähän puuhata ja istuttaa jotain lisää. Nostin terassille jo viime vuotiset persilja- ja ruohosipulilaatikot. Katsotaan vieläkö tänäkin vuonna saamme nauttia samojen taimien tuotannosta, aiempina vuosina ovat kovin aikaisin heränneet kevääseen juuri tuon lämpimän takaterassimme takia. Emme kuitenkaan vielä nostaneet kunnon terassikalustoa käyttöön, vaan maltamme vielä hetken. Hetken? Aikamääritteenä tosiaan aika hankala tuo "hetken", mutta katsotaan koska se hetki tulee. Luulen ettei se hetki kovin kaukana kuitenkaan ole. Ehkä jo ensi viikonloppuna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3