lauantai 16. maaliskuuta 2013

One thing.

Puhtaat lakanat. Itse rakastan puhtaita lakanoita! Niihin suorastaan tekee mieleni hypätä, lapsenomaisesti kuten esikoiseni tekee huutaen miten ihanan tuntuiset lakanat onkaan. Ei ole siis kauaksi puusta tipahtanut siis...

Itse voisin vaihtaa lakanat vaikka viikottain, vaikka parikin kertaa viikossa, mutta oi miksi ne vievät pesun jälkeen niin paljon kuivaustilaa. Jostain syystä vaikka omistankin kuivausrummun, käytän sitä hyvin vähän. Ai miksi? No, ensinnäkin rakastan puhtaan pyykin tuoksua! Toisekseen mielestäni esimerkiksi lakanapyykki säilyy sileämpänä ja suorempana kun sen hyvin laittaa kuivamaan kosteana. No, ehkä tämä on se minun osani ekologisuudesta..

Eilen oli pakkaspäivä, aamulla vielä kunnolla pakkasta niin kiikutin ensimmäisenä aamulla tämän talon kaikki petivaatteet ulos raikastumaan. Ja tietenkin samalla mahdolliset pölypunkit saivat häädön petivaatteistamme. Illan tullen nämä petivaatteet olikin haettava ajoissa sisälle lämpenemään, ettei kylmiin petivaatteisiin tarvitse hypätä. Lapset saivat valita mieluisat petivaatteet, ja itse valitsin sänkyyni mahdollisimman mukavan tuntuisen lakananmateriaalin.. Ja olikin ihana illalla kömpiä nuuhun puhtaisiin, hieman karheisiin lakanoihin. Lakanoita en silitä elleivät ole todella ryppyisiä ( kuten koen esimerkiksi kuivausrumpukäsittelyn jälkeen), mutta jos ne laittaa oikein kuivamaan - ne eivät vaadi silitystä.. Ja mielestäni lakanoiden tuleekin pesun jälkeen olla hieman karheat. Lisäksi tykkään että petivaatteet ovat harmoniassa keskenään, eli myös aluslakanan tulee sointua värityksen puolesta pussilakanoihin. Onko sinulla kenties jotain omia juttuja petivaatteiden suhteen?Istutimme muuten tänään raeruohon- ja ohransiemenet multaan, laitoimme aurinkoiselle paikalle odottamaan ruohon kasvamista. Nyt alkaa olemaan jo aikamoinen pääsiäisfiilis tässä huushollissa! Mitäs tykkäätte vaaleanpunaisesta korista? Ajattelin sen virpojille mukaan "palkan" keräämiseen, mutta tällä hetkellä se toimii sisustuselementtinä olohuoneessamme. Söpö mielestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3