lauantai 9. helmikuuta 2013

Synttärit.


Juhlimme tänään juniorin 6v-synttäreitä, yllä kuvakollaasi muutamista juhlien tarjoamista. Tarjoilimme muun muuassa itse tehtyä kakkua sokerimassakuorrutteella, kakku piti sisällään tumman kakkupohjan sekä vadelma-ja suklaamoussekerrokset. Lisäksi halusin kokeilla Cakepopsien tekemistä, ja itse asiassa niiden valmistaminen on hyvin yksinkertaista ja helppoa plus sotkuista ;)

Valmistin nämä Cakepopsit näistä tarvikkeista:
- Dominokeksipaketti
- Maustamaton tuorejuustopaketti
- Valkosuklaata
- Tummaa taloussuklaata
- Erilaisia nonparelleja

-> Cakepopsitikkuina minulla oli puolitetut grillitikut, joista leikkasin terävän kärjen pois. Aloitin valmistamisen erottelemalla kekseistä valkoisen täytteen omaan astiaan, ja tumman keksin tehosekoittimeen. Hienonsin keksit ihan pieneksi. Sekoitin maustamattoman tuorejuuston valkoisen täytteen sekaan. Seuraavana lisäsin hienonnetut keksit tuorejuustomassan sekaan. Pyörittelin massasta pieniä palloja, suurinpiirtein lihapullien kokoisia. Laitoin jähmettymään jääkaappiin n. tunniksi. Sulatin suklaata ( valinnan mukaan tummaa- tai vaaleaa suklaata) ja käytin grillitikun pään suklaassa ja painoin ne palloihin, ja laitoin takaisin jääkaappiin jähmettymään. Suklaa tikun päässä toimii hyvänä stopparina ettei tikku karkaa keksipallosta. Lopuksi kostutin pallot yksi kerrallaan suklaassa, ja sen jälkeen laitoin päälle halutunlaisia nonparelleja. Valmistin erikseen valkosuklaalla ja tummalla suklaalla kuorrutettuja cakepopseja. Kun mainitsin aiemmin sotkuisuudesta, niin oikeastaan se tuli vastaan vasta loppumetreillä, nimittäin juuri nonparellien kanssa. Ne lentelevät ja leviävät helposti joka puolelle, joten on ihan hyvä pitää imuri lähettyvillä :)

Suolaisina tarjosimme sekä lohihyydykekakkua hapankorppupohjalla että uunipellillisen kinkku-paprikapiirakkaa, joka oli myös aivan älyttömän helppo valmistaa ja johon olen saanut aika lailla tasan kaksi vuotta sitten ystävältäni ohjeen. Kiinnostaisiko sinua helppo ja maukas kinkkupiirakan ohje? 

Lisäsin kaverisynttäreiden tarjoilusta myös kuvakollaasin aiempaan kirjoitukseeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3