maanantai 25. helmikuuta 2013

Sämpylät.


Aamulla teki kovasti mieli tuoretta leipää, joten siitä sitten sämpylöiden leipomisajatus lähti. Ja ajatus oli hyvä. Valmistin kahdenlaisia sämpylöitä, sekä juustolla että ilman. Perustaikina molemmissa oli sama, toisen pellillisen sämpylät voitelin kananmunalla ja ripottelin päälle juustoraastetta. Mikä onkaan maukkaampaa kuin lämmin sämpylä, jonka päälle voi sulaa? Ja mikä tuoksu näistä lähtikään! Nam!

Ohjeen valitsin netistä, googlettamalla "helpot sämpylät". Nämä tosiaan olivat älyttömän helpot valmistaa ja maku oli oikein onnistunut, vaikka hiukan taas sovelsinkin ohjetta.
Valmistin tällä kertaa sämpylät tällä ohjeella:
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/23144-helpot-sampylat

0,5l vettä
1pss kuivahiivaa
n.11dl Hiivaleipäjauhoja ( ohjeessa oli sämpyläjauhot, mutta niitä minulla ei nyt ollut)
2 rkl siirappia
1tl suolaa
0,5dl öljyä
1.Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa liinan alla 20 - 30 minuuttia.
2. Leivo taikinasta 50 cm pitkä pötkö ja leikkaa se noin 12 palaan. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3