maanantai 11. helmikuuta 2013

Banaanimaustekakku.

Kotonani oli pari tummunutta banaania hedelmäkulhossa, ja päätin leipoa älyttömän helpon ja nopean banaanikakun. Reseptin olen alunperin saanut vuosia sitten anopiltani. Tällä ohjeella olen useasti valmistanut tämän kakun, yleensä kaikki ainekset löytyvät jääkaapin perusvalikoimasta. Banaanien ylikypsentyessä tulee mieleen, mitäpä jos leipoisin banaanikakun.. Kakku on meidän perheen herkkua, se on mukavan kosteaa ja maistuu mielestämme erityisesti maidon kera.

Tässä ohje, joten eikun kokeilemaan:

2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä                                     
2,5dl sokeria
175g sulatettua voita

2-3 soseutettua banaania                 

4,5dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2tl kanelia                                      
1tl inkivääriä                                  
½tl neilikkaa

Sekoita kananmunat, kermaviili, sokerit ja sulatettu voi puukauhalla sekoittaen. Soseuta banaanit esimerkiksi haarukalla painellen.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan banaanisoseen kanssa. Voitele ja korppujauhoita kuivakakkuvuoka. Paista
175C noin tunti. Ja eikun syömään! Nam!


Kakun päälle voi ripotella halutessaan esimerkiksi tomusokeria antamaan ilmettä. Tämä kuva on otettu hetki paistamisen jälkeen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3