maanantai 18. helmikuuta 2013

Appelsiinicake.

Eilen teki kovasti mieli jotain hyvää, ja keittiönpöydällä oli kulhossa iso kasa appelsiineja. Siitä se idea sitten lähti! Olin maistanut appelsiinikakkua ystäväni luona, ja tykkäsin kovasti siitä. Kakku oli erilainen kuin normaali kuivakakku - tämä oli mehevän kostea. Mehevän appelsiinikakun ohje löytyy ystäväni blogista:
http://sweettasteofliving.blogspot.fi/2012/12/meheva-appelsiinikakku.html

Samalla ohjeella valmistin tämän kakun.


200g voita
2dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2 appelsiinin raastettu kuori
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää yksi muna kerrallaan hyvin sekoittaen.
2. Sekoita kuivat aineet ja appelsiinin kuori, lisää taikinaan. Paista jauhotetussa vuoassa 175C n. 45minuuttia.

Kostuke:

1dl sokeria
2 appelsiinin mehu

1. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja pese vuoka. Laita kakku takaisin vuokaan.
2. Lämmitä sokeri ja mehu kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Kaada kuuma mehuseos kakun päälle ja laita jääkaappiin yön ajaksi.
3. Poista kakku varovasti vuoasta. Itselläni kakku tarttui napakasti vuokaan kiinni, niin voit auttaa irtoamista veitsellä.

Kuorrutus:

3dl tomusokeria
appelsiinimehua
appelsiinin kuoripaloja ( maustehyllyltä)

1. Lisää mehua sen verran, että kuorrutteesta tulee valuvaa.
2. Ripottele pinnalle kuoripaloja halutessasi.


Ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! Nam! Olipa mukava aloitus työviikolle käydä hörppäämässä kahvit tälläisen herkkukakun kanssa - maanantain kunniaksi, eikö! :)


1 kommentti:

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3