keskiviikko 6. helmikuuta 2013

6v.

Se on taas kohta vuosi hurahtanut viime vuoden helmikuusta. Nopeaa aika juoksee. Liian nopeaa. Aivan liian nopeaa. Nuorin lapseni täyttää kuusi vuotta. Kuusi! Uskomatonta. Muistan hetken, kun neiti oli aivan pieni. Odotusajanhetkiä. Ensimmäiset potkut vatsassani. Myöskin ne hetket, kun kohtuni tuntui olevan jalkapallokenttä. Kuinka raskausvatsani oli aina edessä. Törmäilin vatsani kanssa. Taisinpa pari kertaa silitysraudallakin osua vatsaani. Muistan myös ensimmäisen tapaamisemme. Ja kuinka päätimme neidille nimen välittömästi syntymisen jälkeen.

Nyt kuitenkin murunen on kuusi vuotta. Tuleva esikoululainen. Jotenkin kuitenkin tuntuu vaikealta laskea irti ns. pikkulapsiajasta. Muistan, kun saatoin esikoiseni esikouluun ja ekaluokalle. Pian tämä sama haikeus on edessä. Kuitenkin synttärien juhliminen on taas edessä, ja se tietää armotonta leipomista, siivoamista ja muutakin hössötystä. Sekä pitkää kauppalappua ja isoa lompakkoa kaupassa. Neidille tuntuu olevan tärkeintä kavereiden tuleminen, pääsee leikkimään ystävien kanssa. Kaverisynttäreille kakku ja tarjoilu suunnitellaankin tänä vuonna täysin neidin omien toiveiden mukaisesti. Kakun suhteen taidankin päästä aika helpolla, laittelen teille kuvia mitä meillä tarjottiin päiväkotiystäville.

Sukulaissynttärit onkin sitten aivan oma lukunsa. Pitää olla makeaa, suolaista, herkkua, ja tietenkin oma synttärikakku - jonka päällä olevat kynttilät puhalletaan. Puhallushetkestä vuosi toisensa jälkeen on napattu valokuvia talteen tulevaisuuden muisteluja varten. Mitäpä meillä tänä vuonna tarjoillaankaan sukulaisille? Ajattelin ainakin testata ensimmäistä kertaa cakepopsien valmistamista.

I love my kids!


Synttäreillä oli tarjolla mm. kuvassa näkyvä siili erilaisin suolapaloin, Keiju-täytekakku mansikkamoussetäytteellä ja lisäksi banaanimuffinseja Fazerin sininen-kermavaahtokuorrutuksella. Hyvin meni kaupaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3