lauantai 19. tammikuuta 2013

Uimassa.

Päätin aloittaa luxusajan lapsieni kanssa heti perjantai-iltapäivästä. Ajatuksemme oli, että lähdemme laskettelemaan, mutta -26asteen pakkaskeli laittoi miettimään muita vaihtoehtoja. Päädyimme, että lähdemme uimaan hiljattain remontista auenneeseen Aaltoalvari-kylpylään. Kylpylänä tämä on lähellä meitä, sekä myöskin edullisempi kuin esimerkiksi Laukaassa sijaitseva Peurunka-kylpylä. Aaltoalvarin P-alueella meille selvisi välittömästi, että parilla muullakin oli ollut sama ajatus uimaan lähtemisestä. Jonkun aikaa P-alueella pörräämisen jälkeen saimme auton parkkiin ja suuntasimme uimaan into piukassa. Lempipaikkamme oli muidenkin suosima aaltoallas. Selkeästi aaltoaltaassa viihtyi eniten uimareita, ja aaltoaltaassa on puolelta ja tasatunnein aallot. Aaltojen aikana oli mukava lillua patjoilla tai vaahtomuovipötköjen kanssa. Muutoin altaassa oli vesiliukumäki, josta esikoiseni innostui laskemaan uudelleen ja uudelleen. Nuorempi neitini innostui sen sijaan harjoittelemaan uimista, ja välillä pieniä matkoja se jo onnistui. Hyvä Amanda!

Kävimme myös porealtaassa rentoumassa ennen saunaan menoa. Porealtaalta lähti myös liukumäki koskialtaaseen. Tämäkin allas oli kiva, siellä oli pieni virtaus joka liikutti hiljalleen uimaria. Allas on sen verran syvä, että uimataidottomalla on hyvä olla joku apuväline mukanaan. Tässä alla on kuva tästä altaasta, kuvan olen lainannut Aaltoalvarin sivuilta.

koskiallas

Suosittelen ehdottomasti Aaltoalvaria kaikenikäisille. Ainakin mainiosti pärjää kahden lapsen kanssa yksistään. Hinta on myös edullinen, aikuiset 9€ ja lapset 6,5€ ( 4-16v). Jos jotain kritiikkiä pitää antaa, niin siirtymämatkat saunaan ovat aika pitkät - kylmä ennättää tulemaan. Wc-tiloja sen sijaan oli monessa kohtaa kylpylää. Pettymyksenä pesuhuoneessa ei ollut hiustenkuivattajaa, joten tänne mennessäsi nappaa oma kuivaaja mukaasi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3