tiistai 15. tammikuuta 2013

Purukumi tukassa.
Tykkään, kun työautossani on purukumia. Sitä voi pureskella moneen tarkoitukseen. Nälän siirtämiseen, makeanhimoon, pysyäkseen hereillä ja moneen muuhunkin. Tänään ostin Jenkin hedelmäpurukumipussin, ja päätin ennen tyttöjen treenejä antaa takapenkkiläisillekin makupalat. Kovasti tykkäsivät. Kuitenkin jossain vaiheessa matkaa selvisi, että " meillä on pieni pulma", " purkka jäi tukkaan kiinni". Jotenkin ajattelin, että okei tää on helppo pieni juttu. Purkka hiusten latvassa kevyesti kiinni, nou problem. Pyysin kuitenkin malttamaan ja olemaan koskematta purkkaan. Kun sain auton pysähdyksiin minulle paljastui pienen pulman suuruus. Purkka oli tarttunut aivan niskahiuksiin, noin 0,5cm päähän tyvestä, ja lisäksi purkkaan oli tarttunut hiuksiin tehnyt letin latvat. Emme saaneet edes hiuksissa ollutta pantaa poistettua, kun niskahiukset pannan alta ja letin latvat pannan päältä olivat liimassa toisiinsa. Tässä vaiheessa mielen valtasi kaksi erilaista tunnetta, aluksi epätoivo ja toisena jopa tilanteen hilpeys.

Kokeilin poistaa heti purkkaa, mutta ymmärsin kyllä nopeasti että niskahiuksissa nykiminen tuntuu varsin ikävältä. Mielessäni kävi kaksi asiaa, seuraavassa järjestyksessä. Sakset. Jäädytys. Ehkä tuntui että itsekin olisin saattanut olla jäädytyksen tarpeessa, kiire aikataulu treeneihin painoi mielessäni ja tällaista hidastusta en ollut ottanut huomioon. Hain kaupasta kylmäkallen pakastinaltaasta ja pari karkkilaatikkoa lahjontavälineiksi. Palattuani autolle takapenkillä istui suurin kyyneleisin silmin neiti, joka sanoi että sain hiukset purkasta irti. Great. Niskahiukset oli repäisty purkasta irti. Mahtoi sattua melkoisesti.

Purkka tosiaan oli niskahiuksista irti, mutta latva edelleen kiinni ja jatkoin irroittamista jäädyttämällä. Ja se toimi aika hyvin, purkka oli helpompi poistaa palasina. Mukana lähti tosin aikamoinen määrä hiusta. Totuus neidin tekemästä irrotusprojektista selvisi minulle jäähallin pihassa, kun tyttären kengän tarraan oli tarttunut suuri pallo pitkiä hiuksia. Lisäksi hiusta tuntui irtoavan aikalailla purkan irrotusprojektissa. Päätimme, että harjoituksien jälkeen käytämme saksia vielä kotosalla. Ja leikkasimmekin neidille kivan uuden, lyhyemmän hiusmallin. Eli vinkkinä, jos sattuu tarttumaan purkka omaan, kaverin tai lapsen hiuksiin, kokeile jäädyttämistä yhtenä vaihtoehtona. Myös öljy taitaa aika hyvin hoitaa asian. En kuitenkaan suosittele kokeilemaan purukumia hiuksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3