tiistai 8. tammikuuta 2013

Neulominen.

Mistä tunnistaa, että innostus menee hiukan yli? Mihin on hyvä vetää raja? Voiko innostua liikaa?

No, vastaus on VOI. Käskien tyttärieni komentaa minua, jos yritän alkaa neulomaan - en meinaan malta lopettaa sitä ennen kuin on valmista ja valmistumisen lomassa mielessäni siintää jo seuraava projekti. Sain tänään valmiiksi jäähallilla (!! joo...!!) siskolleni ihanan, leveän huivin Crystal-langasta. Huivin neulominen sai huomiota jäähallilla, ja saisinkin neuloa niitä ihan niin paljon kuin jaksaisin, varsinkin kun esikoisen joukkueen tytöt olivat vallan innoissaan. Jos tuovat langat, niin kyllä minä laitan puikot laulamaan..

Löysin paikallisista Citymarketeista erilaisia, erivärisiä lankoja hyvistä alennuksista, joten hamstrasin niitä viime viikolla yhden kassillisen. Viikonloppuun mennessä olin kuitenkin lähes kaikki langat jo käyttänyt neulomuksiini. Eli, tänään kävin uudella metsästysreissulla ja uusi kassillinen lankoja lähti mukaan. Kotona mietin, että missä meneekään se raja. Kuinka paljon on paljon? Totuushan kuitenkin on, ettei ne langat tule kauaa pussissa pysymään :) Naapurini kanssa eilisillalla lenkkisuorituksen yhteydessä sain haasteen neuloa mäyräkoiran pennulle villapaidan. Okei, mäyräkoira on kuin makkara. Sellainen pötkö. Eli luulisin, että suhtkoht helposta tuubista on kyse, jossa vain on neulottu etujaloille reiät. Haen tähän malleja netistä, sekä kipaisen kurkkaamassa vielä naapurissa millainen siitä pitäisi tulla. Millaiseen lopputulokseen minun tulisi siis pyrkiä. Lisäksi minun täytyy mitata tätä paidan käyttäjää, kuinka pitkä ja minkä kokoinen pötkö kyseeseen tulee.

Lisäksi tyttäreni kanssa suunnittelimme jo, että tekaisen luisteluun säärystimet myös - ne luullakseni ovat todella nopeat tehdä ja varsinkin pyöröpuikolla neulominen suorastaan luistaa! Mitä ihmettä! Mullahan on oikeasti näitä projekteja mielessä, ja mitä vielä näistä, niin tykkään neuloa ystäville ja läheisille. Jotenka saattaa olla että teoksiani löytyy sieltä täältä Suomen kamaralta. Mutta, jos joku olisi hyvä neulomaan villasukkia - mieluusti ulkoistaisin sen homman toiselle ja tilaisin itselleni villasukat. :)

Löysin muuten heti googlettamalla säärystimien ohjeita mm. seuraavilta sivuilta:

http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/saarystimet.html

http://www.novita.fi/index.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91534

http://www.ullaneule.net/0305/ohjeet_joustimo.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3