sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Laskettelu. Neulominen.

Laskettelu. Minulle on ilmestynyt kaksi pakkomiellettä. Ensimmäinen on laskettelu. Tykkäämme käydä perheenä laskettelemassa Riihivuoren laskettelukeskuksessa, koska rinteet ovat "helpohkoja" tai ainakin tuttuja myös lapsille. Lisäksi Riihivuoressa jää aikaa lasketteluun, toisin kuin Jyväskylässä sijaitsevassa Laajavuoressa suurinosa ajasta menee kuulemma hissiin jonottaessa. Ja toisaalta, Laajavuoren ohiajaessa parkkipaikka on ollut ihan täynnä. Riihivuoressa on mukava laskea.

Nyt meillä kaikilla on omat varusteet. Viimeisinpänä, muttei mitenkään vähäisinpänä, nuorin neiti sai myös omat sukset ja monot. Nyt voimme milloin vain pakata tavarat autoon ja mennä minne vaan. Oikeastaan vuokravarusteista oleva vuokrasumma, paikasta riippuen mutta, about alk. 20€, on mielestäni aika suuri. Ja meidän perheessä välineet siirtyvät jatkossa vanhemmalta nuoremmalle.Eilen viimeksi olimme rinteessä iltapäivällä/illalla. Ja taas mieli tekisi rinteeseen. Nyt täytyy vain rauhoittua ja keskittyä vaikka kotihommiin, niitä kummasti aina riittää. Silittämistä olisi edessä, joka olisikin ihan mieluista hommaa mutta jotenkin tekisi mieli tehdä jotain muuta.. nimittäin neuloa.

Neulominen. Olen tykännyt neuloa siitä saakka, kun opin neulomaan. Ensimmäisiä tekeleitäni taisivat olla villasukat, lapaset ja siitä sitten seuraavana hyppäsinkin neulepaitojen pariin. Olen neulonut myös erilaisilla kuvioilla olevia neulepaitoja, sekä raskaana ollessani neuloin myös vauvalle neulepaidat. Viimeisimmäksi olen neulonut pari vuotta sitten jouluksi silloiseen työpaikkaan eräälle työporukalle pipot. Ja nyt sain samaan sytykkeen, pakko oli hommata lankaa ja ruveta neulomaan. Pipo on varsinkin nopea neuloa, se valmistuu yhdessä illassa, muutamassa tunnissa. Lisäksi tein tyttärelleni tuubihuivin, ja seuraavana projektina on neuloa isosiskolleni iso kauluri / tuubihuivi, jonka saa parin kerroin laitettua kaulan ympärille ja leveä kokonaisilmeeltään. Eli, eihän tässä enää malta kirjoittaa vaan on laitettava puikot laulamaan.. La-la-laa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3