sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kukkia.

Kukkia. Rakastan kukkia. Tunnestusti rakastan orkideoita, ja olenkin jostain ihmeen syystä, liekö sattumasta, onnistunut kasvattamaan niitä vuodesta toiseen ja jopa saanut ne kukkimaankin useampaan otteeseen. Tällä hetkellä kaikki orkideani, yhtä lukuunottamatta, ovat kukkineet ja vaipuneet lepovaiheeseen. Toiveikkaana toivon että keväällä, tai ensi vuoden keväällä saan taas nauttia ihanista kukinnoista. Viime kerralla lepovaihe otti aika lailla vuoden verran, eli sitkeys palkitaan. Hoitoa ei saa unohtaa silloinkaan.

Rakastan myös leikkokukkia. Tulppaaneja, ruusuja, liljoja, erilaisia omatekemiä virityksiä. Erityisesti tulppaanit ovat kevään hiipiessä hittijuttu. Niitä on kaupat tulvillaan, ja hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta viiteen euroon. Tosin myöskin kimpun koko vaihtelee, toisaalla kimpussa on 10 ja taas toisaalla kimpussa on 7 kukkaa. Keittiössämme on myös suurikokoinen tulppanien kuvasta tehty taulu. Olen aloittanut tulppaanikauteni ystävän tuomilla pinkkisävyisillä tulppaaneilla, sen jälkeen herkät vaaleanpuna-valkoiset tulivat tilalle. Kun tulppaani alkaa menettää kukintaansa, siinä vaiheessa alan jo miettimään uusia tilalle. Erityisesti pääsiäisen alla keltaiset tulppaanit ovat ehdoton juttu!

Mieheni tuo monesti kotiimme kukkia. Tulppaaneja tai ruusuja. Yleisimmin värimaailmana on valkoinen. Valkoinen on myös sisustuksessa lempisävyni. Itse olen jotenkin ihastunut myös herkkiin, pehmeisiin sävyihin - esimerkiksi vaaleanpunainen on kaunis tumman puun rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3