lauantai 29. joulukuuta 2012

Puolitoista tuntia.

Klo21. Lauantai-ilta ja silitysrauta.

Olen jännästi innostunut siivoilemaan kaappeja, joka ei ole lempihommaani. Tai toisaalta, tykkään siitä, mutta tapani siivota kaapit saa epätoivon pintaan. En osaa oikein vaatepino / hylly kerrallaan järjestellä, vaan tapanani on RÄJÄYTTÄÄ koko kaapin sisältö esimerkiksi lattialle. Jepjep, ja siitä sitten intoa puhkuen kaappia uudelleen täyttämään.. No oli miten oli, olen siivonnut tyttöjen vaatekaapit eräänä päivänä ja sieltä löytyi paljon pieneksi jäänyttä vaatetta.Kuten aiemmin olenkin maininnut, rakastan pyykinpesua. Rakastan puhtaanpyykin tuoksua, pyykkien levittämistä kuivaustelineelle jne. Olen ahkerasti kaappien siivousoperaation ohessa pessytkin siis pyykkiä, ja tänään se odotti - puhtaiden vaatekasojen silittäminen. Puolitoista tuntia tämä urakki otti, välissä muutama silitysraudan täyttö vedellä, pyykinpesukoneesta pestyjen pyykkien virittäminen kuivaamaan, lapsien "Äiti"- huudot. Ah, nautinnollinen oma hetki. Eikö?  Mutta siis, puolitoista tuntia. Lauantai-iltana. Minä ja silitysrauta.

Tavoitteena on räjäyttää vielä oma vaatekaappini, tarkistaa mitä siellä on tarpeellista ja mitä ei. Huomaan lapsissani samaa vikaa, kuin itsessäni, sitä tulee sellaisia lempivaatteita valittua toistuvasti päällensä. Kaapissani lienee siis paljon sellaisia, joita en edes osaa kaivata, ja joita joku muu saattaisi mieluusti tarvita. Tässä projekti1. Kuitenkin mielessäni on projekti2 myös, joka valtaa mielen ja meinaa ohittaa projekti1 suorittamisjärjestyksessä. Projekti2 = ulkovarasto. Onko sinulla varasto tavaraa täynnä ja kenties hankalasti tavarat otettavissa / laitettavissa varastoon? Meillä on. Aina sama ongelma. Varsinkin talvisin tämä epäjärjestys ja varaston täyttyys tulee erityisesti esille: varastoon tungetaan kesäkalusteet, polkupyörät, kottikärryt, ruohonleikkuri plus kaikenmaailman muut tarpeelliset ( sekä epätarpeelliset muka niin tärkeät tavarat). Lisäksi talvella varastoon laitetaan säilöön talvelle polttopuita. Mutta, varaston ylähyllyt. Hmm. Sieltä löytyy muuttomme yhteydessä yksi hyllyllinen mattoja rullalla. Niihin ei ole kolmeen vuoteen koskettu, eli niitä ei tarvita /muisteta olevan olemassakaan. Ne saavat siis lähdön. Häädön. Matot - te saatte potkut! Ja kova olisi tahtotila jo huomenna heittää ne auton kyytiin ja kuskata kierrätykseen, samalla kurkata mitä muuta varasto on niinkuin oikeasti syönyt sisälleen..

Eli. Kodinhoito - ihanaa. Tunnustan, että tykkään että koti on siisti ja kunnossa. Tunnustan myös, että moneen asiaan auttaa "poissa silmistä, poissa mielestä". Ja tietenkin tavarat on helppo nostaa näkyviltä kaappeihin talteen / piiloon. Kuitenkin jossain vaiheessa lopputulos on, että kaapissa on kauhea epäjärjestys. Eli pinnat siistit, mutta pinnan sisäpuolella kaaos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3