sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Pikkujoulujen jälkimainingit.

Pikkujoulut. Mistä pikkujoulut on tehty?

Meillä pikkujoulut oli tehty ulkotulista pihassa, runsaisten lyhtykynttilöiden määrästä kotimme terassin rappusilla sekä pöydällä. Sisällä oli myös kynttilät viritetty palamaan, ja valaistus oli hämyisä, tunnelmallinen. Laitoin ensimmäistä kertaa tänä talvena myös Jouluradion soimaan olohuoneeseen, joka loi jouluista tunnelmaa.

Mitä muuta pikkujouluihin tarvitaan? Ystävät tietysti ja herkkuja! Olimme kutsuneet kolme ystäväpariskuntaa meille pikkujouluilemaan glögin, torttujen ja piparien pariin. Yksi pariskunta peruutti sairastumisen vuoksi. Kaksi rakasta ystäväpariskuntaa saapui meille pikkujouluilemaan. Minä tietenkin olin somistautunut tonttulakin kera. :) Mitä me keksimme tarjottavaksi? Kutsussa mainittiin glögi, tortut ja piparit. Olisiko pitänyt kertoa myös suolaisten tarjoamisesta? Ovatko vieraat kenties syöneet juuri ruuan?

Päätimme aloittaa tarjoilun alkuglögillä. Ihanaa mausteista höyryävää glögiä mantelilastuilla ja rusinoilla höystettynä. Tulipa itse tätä glögiä sitten juotua useampi lasillinen. Ja tämä ei siis ollut mitään terästettyä versiota :) Tarjosimme kotonamme ruisnappikuppeja, kahdenlaisia. Toisissa oli kinkku-paprikatäyte ja toisissa oli lohitartar- täyte mädillä.  Lisäksi tarjosimme krustadikuorissa savulohimoussea. Pöydässämme suolaisina oli myös minilihapullia,juustoja, suolakeksiä, viinirypäleitä sekä pipareita esimerkiksi homejuuston kanssa nautittavaksi. Makeina herkkuina kahvin kanssa tarjosimme torttuja, perinteisellä luumutäytteellä sekä omena-kanelitäytteellä. Olimmepa hankkineet myös vadelmavalkosuklaajuustokakun myös erityiseksi herkuksi. Pipareita ja konvehteja oli riittämiin.

Tarjosimme suolaisien ja makeiden kaveriksi alkuglögin jälkeen punaviiniä ja jouluolutta. Ystäväpariskunnista miessukupuolen edustajat olivat auton kuljettajan roolissa, joten naiset saivat siemailla viiniä. Viinin siemailulla oli kyllä hiukan harmittoman hauskat seuraukset, mutta niistäkin selvittiin huumorilla ja pienellä autokeikalla. Nimittäin naisten saapikkaat menivät sekaisin ja käytiin vaihtamassa toisen kotiovella. Myöskin nahkakäsineet saivat autokyydin kotiovelle. Kaikki tämä yhden viinilasillisen jälkeen :)

Iltaa hauskuuttivat tyttärieni tanssiesitykset, sekä esimerkiksi " Yksi pieni elefantti marssi näin"- tanssin käänteet olohuoneessamme, jonka sain muuten taltioitua kameralleni muistoksi. Kuvia en kuitenkaan tänne taida uskaltaa laittaa. Kaikenkaikkiaan, kiteytettynä, Pikkujoulut olivat onnistuneet. Ja ystävät ovat ystäviä. Lähellä ja kaukana. Ystävälle on helppo puhua, ja ystävä ymmärtää myös sanatonta viestintää. Ystävä hyväksyy sinut sellaisenaan. Halit ystäville!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3