torstai 20. joulukuuta 2012

Minä ja Joululeivonnaiset.

Joulu. Mikä ihana syy kokeilla uusia reseptejä jouluun. Vietämme naapureiden kanssa pikkujoulut tulevana perjantaina / lauantaina. Olen ajatellut leipoa viemisiksi ihanan glögihyydykekakun. Aikoinaan bongasin ohjeen jo Pirkka-lehdestä, mutta on jäänyt kaikkien suklaisten kakkujen jalkoihin. Tänä vuonna kuitenkin tämä kakku hyytyy pikkujouluihimme jääkaapissamme.


GLÖGIKAKKU


Pohja
150g   piparkakkuja
75g     voita
Murenna piparit ja sekoita sulan voin kanssa. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle voipaperista pohjan kokoinen pala.  Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Täyte
4        liivatelehteä
2dl      vispikermaa
200g   maustamatonta tuorejuustoa
1dl      tomusokeria
1/2tl   kanelia
1/2tl   kardemummaa
1        appelsiinin raastettu kuori
3rkl    appelsiinimehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon mausteet ja tomusokeri. Nostele kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon.  Kuumenna appelsiinimehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.

Pinnalle
4        liivatelehteä
1dl     vettä
3dl     glögitiivistettä
Laita liivatelehdet likoamaan n. 10 minuutiksi. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja kaada mehuhyytelö varovasti kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.


Harmikseni tein tämän kakun liian suureen vuokaan, aika matala tuli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3